Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam pytanko - w mojej buni mam fabryczne NAVI w bagazniku z normalnym wyswietlaczem w LCD w srodku + kasete rowniez w srodku. Druga kieszen w bagazniku jest zaslepiona: suma sumarum nie mam CD w aucie i stad moje pytanko. Np na allegro jest mnostwo aukcji typu "Sprzedam zmieniarke na 6CD do e46" itp. Czy wiecie moze czy da rade zamontowac taka zmieniarke bez wiekszych problemow? Teraz mam zaslepke w kufrze ale jakbym ja usunal to czy jest tam jakas instalacja zeby sie tylko wpiac o po robocie i dalej auto bedzie widzialo ze jest kaseciak, NAVI i zmieniarka z 6CD i z wyswietlacza bedzie mozna wybrac? Czy trzeba wiecej zachodu typu kladzenie instalacji, przeprogramowywanie kompa zeby widzial cos wiecej jak tylko kaseciaka i NAVI? Zetknal sie ktos moze z takim problemem? Z gory dzieki za odpowiedz.[/b]

Opublikowano
Witam wszystkich,

Mam pytanko - w mojej buni mam fabryczne NAVI w bagazniku z normalnym wyswietlaczem w LCD w srodku + kasete rowniez w srodku. Druga kieszen w bagazniku jest zaslepiona: suma sumarum nie mam CD w aucie i stad moje pytanko. Np na allegro jest mnostwo aukcji typu "Sprzedam zmieniarke na 6CD do e46" itp. Czy wiecie moze czy da rade zamontowac taka zmieniarke bez wiekszych problemow? Teraz mam zaslepke w kufrze ale jakbym ja usunal to czy jest tam jakas instalacja zeby sie tylko wpiac o po robocie i dalej auto bedzie widzialo ze jest kaseciak, NAVI i zmieniarka z 6CD i z wyswietlacza bedzie mozna wybrac? Czy trzeba wiecej zachodu typu kladzenie instalacji, przeprogramowywanie kompa zeby widzial cos wiecej jak tylko kaseciaka i NAVI? Zetknal sie ktos moze z takim problemem? Z gory dzieki za odpowiedz.[/b]

Ja mam radio kaseciaka z ta mala nawigacja i do tego zmieniarke, wiec jesli cos takiego masz to napewno bedzie dzialalo.

Opublikowano
Czyli jeśli się nie mylę masz w E46 najmniejszą navi monochromatyczną , to tylko zdejmij lewy boczek w bagażniku i zobacz czy masz w instalce dwie małe kostki (które się wpina w zmieniarkę) . Tuner radiowy też masz pod boczkiem i właśnie pod boczkiem będziesz miał zmieniarkę . Jeśli są to bez problemu sobie dołożysz zmieniarkę .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz. Nie mam najmniejszej navi monochromatycznej - monitorek calkiem spory, w kolorze. Na ekranie(nie dotykowo tylko przyciskami przy ekranie) mozna wybrac navi, kaseciaka, telewizje albo kompa pokladowego. I tak sie zastanawiam czy jesli nawet mialbym instalacje wyprowadzona do tej drugiej kieszeni w bagazniku to jak podepne zmieniarke to czy trzeba jeszcze cokolwiek wiecej robic i bedzie dzialac,czy "System" zaladuje ja od razu i bedzie mozna uzywac?. Bo jak trzeba gdzies jechac do serwisu czy innego magika od kompow zeby cos poprzestawiali to pewnie bedzie strasznie kosztowna impreza. Pozdrawiam
Opublikowano
Nie to nie tak działa , zmieniarki nie trzeba aktywować , jeśli są pod nią kostki w instalacji to od razu ją wykrywa i możesz z niej korzystać . Pozdro
Opublikowano
Jestes kolego na 100% pewny ze tak jest? Miales moze podobny przypadek? Wiesz... naprawde powaznie mysle zeby kupic zmieniarke w bagaznik ale zebym sie w jakis kanal nie wpakowal:)
Opublikowano
Pierwsze co musisz zrobić to sprawdzić tak jak pisałem czy w wiązce instalacyjnej od navigacji pod lewym boczkiem w bagażniku znajdują się dwie kostki przeznaczone dla zmieniarki . Zmieniarka jest połączona z wiązką instalacyjną i z tunerem radiowym . Ale najważniejsze żebyś miał w/w kostki do niej . Sprawdź i daj znać .
Opublikowano

Czesc,

Niestety lipa... zdjalem tapicerke z tylu i niestety nie ma zadnych kostek przylaczeniowych. Tylko NAVI i zaslepka powyzej takze chyba caly misterny plan pojdzie w... niepamiec. Domyslam sie ze ciagniecie instalacji to bardzo kosztowna i mozolna robota. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja miałem navi i kupiłem zmieniarkę oczywiście org. BMW i wpiąłem ją (chyba to był tuner) było tam zostawione miejsce specjalnie na tą kostkę plus zasilanie i działało, myślę że jeśli masz navi to nie powinieneś mieć problemu, sprawdz czy masz tam jakieś wolne miejsce?