Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem.

Otóż od zawsze pokazywał mi się błąd wykryznik (ASC), czerwony wykrzynik w kółeczku (wyczytałem że to zawsze sie pali jak jest błąd trakcji) oraz do niedawna do tej choinki dołączył błąd ABS. Po podłaczeniu u znajomego do komputera, program wykazał nam że czujnik od abs w prawym przednik kole z przodu nie działą, więc zakupiłem czujnik. Włożyłem i skasowałem błędy na komputerze ... ABS ASC zgasło i po odpaleniu silnika i przejechaniu kilku metrów znowu wszystko sie zapaliło na nowo. Po Ponownym podłaczeniu do komputera nie wykazuje ŻADNYCH błędów. Jest pusto ! :(

Pytanie moję czy ktoś kiedyś spotkałsie z takim przypadkiem lub taki posiadał. Co może być powodem nie działania tych modułów ?

Czytałem kilka tematów o ASC i ABS ale niestety nic podobnego do mnie. Dodam że pali sie rónież czujnik od poduszek, wszystkie poduszki siedzą, czujnik zaplalił sie sam z siebie i też nie znam tego przyczyny ale to już oddzielny temat ....

Dzieki wszystkim za podpowiedzi

Opublikowano

u mnie jest to samo, podczas diagnozy wyszło, że jest jakiś problem ze sterownikiem ABS - wyszło dopiero przy diagnozie na jakimś porządniejszym komputerze diagnostycznym - wcześniejsze badania nic nie wykazywały

podjedź do ASO na diagnozę, albo do jakiegoś warsztatu/serwisu, który ma porządny sprzęt ... albo wyjmij żarówki z deski rozdzielczej :P

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
sporo sie juz nad tym nameczyłem i chyba te ostatnie mi pozostało :) ale jednka bym chciał zeby mi wszystko działało ...
Opublikowano
Proponuje Ci sprawdzic to od innej strony (skoro nie ma błedow na kompie), mianowicie od strony ładowania/alternatora/akumulatora. Te kontrolki ktore Ci sie swiecą, zapalają sie jako pierwsze gdy jest za niskie napiecie, może nie domagac alternator lub akumulator.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png