Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co może być powodem niedziałającej klimy. układ szcelny, nabity, sprężarka się załącza jednakże klima nie chłodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znaczy nie dmucha nawiew? Pewnie "jeż" poszukaj na forum.
Opublikowano
moze poprostu trzeba ja nabic..podjedz i sie sprawdz :)
Opublikowano

w jaki sposób sprawdzasz czy klima się włącza??

czy widzisz jak na kompresorze załącza sie sprzegiełko czy tylko jak na przycisku sie zapala dioda??

czy przewody od klimy są zimne???

Opublikowano
Słychać jak się załącza gdy wciskam przycisk klimatyzacji. Gdzie można zlokalizować zawór rozprężny?
Opublikowano

Podłączę się do tematu klimatyzacji ... U mnie klima działa tzn chłodzi... ale tylko strona kierowcy jest ok - po stronie pasażera mieli tylko powietrze. Klima jest jednostrefowa więc powinno działać zarówno u kierowcy jak i u pasażera tak samo. Czy są oddzielne przepustnice powietrza ??

Filtr przeciwpyłkowy wymieniony wiec nie ma możliwości że układ zatkany.

Jakieś skojarzenia ?? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Jedz do profesjonalnego zakladu na sprawdzenie szczelnosci klimy. Ja mialem ubytki w czynniku i chlodzil tylko ze strony kierowcy ale to i tak delikatnie tylko. Pojechalem w Gdansku na weryfikacje i uzupelnienie czynnika i teraz to mam zamrazarke w srodku...

jak chcesz moge ci powiedziec gdzie w gdansku za 180zl profesjonalnie z testami wydajnosci klimy robia, ale wszystko trwa z 2,5h :D

Opublikowano
Dzisiaj byłem na sprawdzeniu klimatyzacji, ponieważ po nabiciu nie działała, tzn. wszysko szczelne było sprężarka sięzałączał na chwilę potem się wyłaczała ale nic nie mroziło. okazało się, że była w środku zanieczyszczona poprsto coś blokowało jakaś nieczystość. Wystarczyło przedmuchać azotem potem nabić i wszysto działa. Może się to komuś przydać. Już myślałem , że zawór rozprężny czy sprężarka a tu tylko jakiś paproć!!! :lol: