Skocz do zawartości

Jak zdjac oslone kierownicy? Cos puka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey

Mam taki przypadek ze jak nawet leciutko biore kiwrownica prawo-lewo to cos stuka tak jakby luzne bylo. Jak jade autem i sa wieksze nierownosci to stuka czasem...Musze zdjac oslone i pospradzac, moze cos jest luzne.

Jak zdjac oslone ?

Opublikowano
Hey

Mam taki przypadek ze jak nawet leciutko biore kiwrownica prawo-lewo to cos stuka tak jakby luzne bylo. Jak jade autem i sa wieksze nierownosci to stuka czasem...Musze zdjac oslone i pospradzac, moze cos jest luzne.

Jak zdjac oslone ?

Miałem niegdyś podobne objawy... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96480&highlight=

Myślę, że samemu czasem przy niektórych rzeczach lepiej nie grzebać...

A jak zdjąć osłonę zdaje się jest tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=95458&highlight=zdj%B1%E6+kierownic%EA

Opublikowano

Pare dni temu robilem regeneracje przekladni kierowniczej. PO tym nadal mam identyki jak mialem stuki. Tzn ze to przez cos innego :( eh

Obojetnie czy na postoju jak biore prawo-lewo to taki dzwiek jakby jakis luz byl, ale nie w osi tylko przy samej kierownicy, jakby kierownica byla zalozona i cos niedokrecone itp...cos takiego.

Opublikowano
Pare dni temu robilem regeneracje przekladni kierowniczej. PO tym nadal mam identyki jak mialem stuki. Tzn ze to przez cos innego :( eh

Obojetnie czy na postoju jak biore prawo-lewo to taki dzwiek jakby jakis luz byl, ale nie w osi tylko przy samej kierownicy, jakby kierownica byla zalozona i cos niedokrecone itp...cos takiego.

Też to mam. Wyraźnie w kabinie pod kierownicą. Nie wiem co to jest, ale się dowiem :)

Opublikowano

Hey

Juz dlugi czas mam ten problem ze jak jade po nierownosciach to przy kier cos mi puka u gory. Przekladnie niedawno regenerowalem cala wiec jest ok.

Dzisiaj zdjalem oslone kierownicy i pomachalem nia prawo-lewo i slysze ze przy samej gorze kier, tam gdzie jest zalozona jest jakis luz...bo jak biore prawo-lewo to stuka jakby luzne bylo...

Teraz pytanie, jak dojsc co tego miejsca gdzie jest kierw zalozona na drazek. Co trzeba odkrecac i czy to latwo zrobic...Musze sprawdzic czy czasem sruba glowna, ktora przykreca kierownice do drazka nie jest luzna.

Pomozcie Smile

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Musisz odkręcić dwa Torxy z tyłu kierownicy, one trzymają poduszkę (kiera przed liftem). Po jej wyjęciu ukaże się śruba trzymająca kierownicę. Po lifcie zamiast torxów są dwie sprężyny. Zdejmujesz zaślepki i śrubokrętem musisz namierzyć te sprężyny. Nie jest to takie proste, trzeba odpowiednio nadusić, żeby odskoczyły.
Opublikowano
Witam zrób jak kolega zielo mówi,też tak miałem zdjołem kiere i dokręciłem Srube i jest ok.