Skocz do zawartości

niewidoczny przeciek do kabiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam niewidoczny przeciek do kabiny ,po deszczu mam mokre gombki pod wykładzinom z dwuch stronz tyłu, wymieniłem uszczelki dzrzwi i nadal problem istnieje morze ktos miał podobny problem w e36 :mad2:
Opublikowano
Ale tylu tylko, patrzyłeś czy z przodu na pewno masz suche, ja miałem podobnie, ale z przodu mi woda leciała do auta. To miałem prawą stronę mokrą, dywaniki przód i tył.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierwsze co bym sprawdził, to maty uszczelniające na drzwiach. Widoczne oczywiście dopiero po zdjęciu boczków. Maty te (oprócz funkcji wygłuszenia?) mają zatrzymywać wodę spływającą po szybie do wewnątrz drzwi. Jeśli któraś jest rozszczelniona, to woda zamiast wylatywać odpływami na dole drzwi, lubi sączyć się do środka auta.

Ewentualnie zapchane odpływy szyberdachu - jeśli jest. Zakładam, że auto nie po konkretnym dzwonie, bo wtedy można sobie szukać.

Opublikowano
Ja miałem zapchane otwory odprowadzające wodę pod maska i woda wlewała się od pasażera, przez ścianę grodziową między silnikiem a kabiną.
Opublikowano
Może wypadł korek techniczny w podłodze... sprawdz pod autem... Jeśli takie rzeczy dzieją się tylko podczas deszczu to awaria nagrzewnicy raczej odpada... Sprawdz uszczelnienia ściany grodziowej :P

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
dzieki pany za podpowiedzi,szyberdach odpada bo ma odpływ w przednich słupkach szyby, a zprzodu jest sucho także gródz terz odpada,niejestem pewien jeszcze tych korków i tych osłon w drzwiach .
  • 10 miesięcy temu...