Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam nastepujące pytanie, jakim softem można zrobić korektę średniego spalania na BC w BMW E46 2001.

otóż oszukuje mi komp o jakieś 15 % i chciałbym sobie to skorygować, bo wiem że jest taka możliwość i ustawienia +/- 30 %

posiadam interfejs od viakena kkl + carsoft 6.1.4 ale chyba tam tego sobie nie ustawie, dość ubogi jest ten program.

poradzccie czym można to sobie skorygować :)

pozdrawiam.

Opublikowano
tak z ciekawosci zapytam o ile ci przeklamuje? bo ja raz tylko sprawdzilem i wyszlo mi ze moj komp zaniza tak o ok.0,7 - 0,8 litra
DOP
Opublikowano

Hej, zaniża o ponad 1 litr.

chciałbym to ustawić, wiem że w E36 i starszej siódemce szło to ustawić z poziomu testów zegarów, niestety w moim E46 test 20 nie jest aktywny, inne testy działają a ten nie :(

pomóżcie chłopaki. bo napewno da się to jakoś skalibrować.

pozdrawiam.

Opublikowano
A czy kolega test 20 próbuje uruchomić przy wyłączonym silniku ? Bo na włączonym to napewno Ci się nie uruchomi.

Próbowałem na wyłaczonym i włączonym, efekt jest ten sam - nic się nie dzieje na tescie 20 :( reszta działa jak najbardziej, czyli pokazywanie chwilowego spalania, ładowanie akumulatora, temp. silnika, wody w chłodnicy, itd. na wyłączonym działa fajnie test zegarów ozn. nr 2.

czyżby pozostawało tylko ASO ?

czy jest np. możliwość korekty tego KTS'em Boscha ?