Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem wszytskim,

słuchajcie taka jedna przypadlosc mnie denerwuje w mojej kupetce, moze ktos bedzie wiedzial jak sie do tego zabrać ...

otóż po wymianie podnosnika szyby w lewych drzwiach mam teraz tak ze kiedy szyba jest otwarta, niewazne malo duzo cała - przy hamowniu samochód mysli że otwierają sie drzwi bo zapala sie świtaelko w kabinie i zalacza mi sie antynapad co zaczyna byc mocno irytujace

dzieje sie tak tylko gdy szyba nie jest zamknieta jak jest zamknieta wszytsko jest coco-jumbo

pytalem kiedys o to w serwisie i facet cos wspomnial o jakims czujniku przeciazeniowym ze ta pewnie to - wie ktos gdzie to ustrojsto sie znajduje ??? Moj mechanik stwierdzil ze to pewnie switch na słupku i ze wyrobiony jest bolec na ktory sie zamykaja drzwi i switch nie kontaktuje, ale jakos to sie kupy nie trzyma bo co by do tego miala szyba... wg niego zadnego czujnika tam nie ma... ???

hmmm no nie wiem czy kupowac ten switch z bolcem i obudową i wymieniać czy poszukac gdzie indziej, wiem ze jest troche osob ktore maja kupetki wiec moze zetknely sie z takim problemem

bede jak zwykle niezwykle bardzo wdzieczny za jakies info

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
Witam. Spróbuj zrobić coś takiego: mianowicie przyklej kawałek taśmy izolacyjnej na tego switcha może rzeczywiście nie kontaktuje i wtedy szyba będzie się ale tylko delikatnie odsuwać tak Jakbyś miał otwarte drzwii.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może masz luźne drzwi (niedokręcone, coż z zamkiem). Jak szyba dociska do dachu, jest ok. A jak nie dociska, to przy hamowaniu się wyginają delikatnie i "bolec" się włącza.
Kai
Opublikowano
Czołem wszytskim,

słuchajcie taka jedna przypadlosc mnie denerwuje w mojej kupetce, moze ktos bedzie wiedzial jak sie do tego zabrać ...

otóż po wymianie podnosnika szyby w lewych drzwiach mam teraz tak ze kiedy szyba jest otwarta, niewazne malo duzo cała - przy hamowniu samochód mysli że otwierają sie drzwi bo zapala sie świtaelko w kabinie i zalacza mi sie antynapad co zaczyna byc mocno irytujace

dzieje sie tak tylko gdy szyba nie jest zamknieta jak jest zamknieta wszytsko jest coco-jumbo

pytalem kiedys o to w serwisie i facet cos wspomnial o jakims czujniku przeciazeniowym ze ta pewnie to - wie ktos gdzie to ustrojsto sie znajduje ??? Moj mechanik stwierdzil ze to pewnie switch na słupku i ze wyrobiony jest bolec na ktory sie zamykaja drzwi i switch nie kontaktuje, ale jakos to sie kupy nie trzyma bo co by do tego miala szyba... wg niego zadnego czujnika tam nie ma... ???

hmmm no nie wiem czy kupowac ten switch z bolcem i obudową i wymieniać czy poszukac gdzie indziej, wiem ze jest troche osob ktore maja kupetki wiec moze zetknely sie z takim problemem

bede jak zwykle niezwykle bardzo wdzieczny za jakies info

To zapewne switch lub ogolne ustawienie drzwi wzgledem nadwozia.

Zsuniecie szyby ma kapitalne znaczenie, poniewaz drzwi maja zupelnie

inna sztywnosc z zamknieta szyba a ponadto potrafia sie wrecz delikatnie

odksztalcac.

Czujnik przeciazeniowy to zaawansowana bajka :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

pokombinuje z tą taśmą na razie owine bolec bo jest ciut wyrobiony i zobaczymy czy to switch... tak mnie rano jakos tknelo :)

psychop

rozumiem za na haslo czujnik przeciazeniowy powinien sie wlaczyc dymek "nach ASO" ??? a moze cos wiecej o tym czy eee tam :mrgreen:

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
pokombinuje z tą taśmą na razie owine bolec bo jest ciut wyrobiony i zobaczymy czy to switch... tak mnie rano jakos tknelo :)

psychop

rozumiem za na haslo czujnik przeciazeniowy powinien sie wlaczyc dymek "nach ASO" ??? a moze cos wiecej o tym czy eee tam :mrgreen:

Zaden czujnik, zadne ASO. Po prostu zapomnij :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Na tym bolcu powinien byc taki plastik ktory sie prawdopodobnie wyrobil .Mialem to samo i winolem go tasma izolacyjna i narazie jest dobrze :D
Opublikowano
Wydaje mi się, że lepiej jest nakleić kawałek gumy(ja zrobiłem to z dętki) na element plastikowy zamka odpowiedzialny za blokowanie drzwi, ale tan znajdyjący się na drzwiach. Sprawdziłbym także luzy na sworzniach w zawiasach.
Opublikowano
Miałem ten sam problem okazało się, że jest to wina właśnie tego switcha w słupku. Problem rozwiązałem poxipolem. W miejsce wytarcia tego plastiku dorobiłem kształt z kleju na wzór oryginalnego i wszystko działa :)
Opublikowano
No wiec to switch !!!

Po owinieciu bolca na słupku taśmą na razie jest OK.

a jednak izolacja i superglue jest tak samo niezbedna w aucie jak apteczka :lol:

a nie lepiej kupic za 78 zeta w serwisie nowy i miec na dlugo swiety spokoj, zamiast naprawiac za pomoca superglue ?? ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl