Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegoś czasu zauważyłem,że auto lepiej chodzi tzn.Lepiej przyśpiesza i równiej pracuje silnik jak jest wieczór i jest chłodno.Natomiast jak jest ciepło to chodzi gorzej.W korku jak jade przez miasto i się bardzo nagrzeje to juz wogóle jest tragedja.Auto nierówno chodzi ma słabego buta.Może ktos wie czym to może być spowodowane.Z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
Opublikowano
A kiedy lepiej Ci się oddycha w upalny dzień czy chłodny ? Silnik objętościowo dostaje taką samą ilośc powietrza jednak dużo rzadszego dlatego paliwo spala się znacznie gorzej,stąd spadek osiągów po to montowane są intercoolery żeby powietrze dostarczane do silnika było jak najzimniejsze.Możesz podmienic czujnik temperatury powietrza zasysanego znajduje się po prawej stronie przepustnicy ale wątpię żeby cokolwiek to zmieniło .
Opublikowano
Wszystko się zgadza ale dlaczego silni9k jak się mocno nagrzeje to chodzi bardzo kulawo.Trzęsie całą budą chodzi jakby nie na wszystkich cilindrach.Nie po to się kupuje silnikR6 żeby chodził i miał kulturę pracy jak R4
Opublikowano
....Lepiej przyśpiesza i równiej pracuje silnik jak jest wieczór i jest chłodno.

Wieczorem zawsze się wydaje że się jedzie szybciej :mrgreen:

Nie tak serio to może nie zwracałem uwagi na to nigdy ale ja nie widze żadnej różnicy..teraz będę myślał o tym wsumie...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/