Skocz do zawartości

jakie kable WN do świec NGK V-L 2 ?? motor 2,5 171KM LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ....

jak w temacie... Co polecicie ?? wymieniłem świece ale kable mam CHAMPION i jeden jest uszkodzony przy końcówce... Jakiej firmy kable kupić tak żeby cena była w miare rozsądna ?? Czy rozglądać się za kablami z miedzianym rdzeniem, tak jak oryginalne ?? świece mam założone wg katalogu...

Pozdrawiam, TicTac

Opublikowano

tutaj musisz patrzec na cene! wiekszej roznicy nie ma!JANMORa przewody HR6 kosztuja od 250 zl zalezy jaki sklep!NGK to juz cena pow 600 zl!

jesli cie interesuja te jedne lub drugie to daj znac na priv!

pozdrawiam

Opublikowano
janmor daje 2 lata gwarancji wiec jesli beda przebicia to nie ma problemu! 250 a 600 zl to jest dosc duza roznica ngk jest tylko 1 rok gwarancj!
Opublikowano

dzieki już wiem w którym miejscu stoje :)) ... wracając do sprawy to słyszałem jeszcze o BERU (???) oraz co z tym miedzianym rdzeniem ?? czy niejest mniej zawodny ??

pytam bo nigdy nie miałem wcześniej doświadczenia z instalacją LPG a na tych chempionach które świecą jak choina to już nie moge.

Opublikowano

Moje przewody też powoli się kończą i zrobiłem mały rekonesans:

SENTECH 130 zł

JANMOR 202 zł

BOSH 515 zł

NGK ok 550 zł

Jeśli chodzi o Janmory to przewody są produkowane w USA natomiast w Polsce zakładane są końcówki - sprzedawca w sklepie powiedział że reklamacji nie mają więc się poważnie zastanawiam nad ich zakupem.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Jeśli chodzi o Janmory to przewody są produkowane w USA natomiast w Polsce zakładane są końcówki - sprzedawca w sklepie powiedział że reklamacji nie mają więc się poważnie zastanawiam nad ich zakupem.

sprzedawca moze malo sprzedaje i z tad takie wnioski!reklamacje sa ale biorac pod uwage sprzedana ilosc jest malo tych reklamacji wiec mozna polecic!w razie jakis problemow wymieniaja wadliwe elementy kpl!!

pozdrawiam

Opublikowano

sprzedawca moze malo sprzedaje i z tad takie wnioski!reklamacje sa ale biorac pod uwage sprzedana ilosc jest malo tych reklamacji wiec mozna polecic!w razie jakis problemow wymieniaja wadliwe elementy kpl!!

pozdrawiam

Wydaje mi się że jednak trochę ich sprzedają, mówił też o jakichś niemieckich kablach (nie pamiętam nazwy) i tam reklamacje podobno się zdarzają. Gdybym planował jeździć tym autem jeszcze parę lat z pewnością kupiłbym NGK.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
wiem ze nie na temat ale mam pytanie do tictac jakie osiagi ma 2.5 silnik na gazie i benzynie mysle o przekladce bede wdzieczny
Opublikowano

jestem właścicielem tego autka od niecałego miesiąca i dopiero doprowadzam silnik do odpowiedniego stanu, osiągów jeszcze nie mierzyłem ani na gazie (lipa kable i nie zawsze dobrze się wkręca) ani na benzynie (padła pompa paliwa). silnik ma 2,5l i 171KM fabrycznie 3lata temu przeszedł generalke i została zmodyfikowana głowica, że w rezultacie mocy ok. 201KM, rok temu dostała GAZ i teraz jest moja, czeka mnie jeszcze wymiana kabli i pompy. dopiero będe mógł się pochwalić osiągami.

Zależy z czego sie chcesz przesiąść i w jakim stanie jest ten większy silnik... ja moge tylko porównać do 1,8 w E36 i napisze tyle, że nie ma porównania, nie wiem jak z 2,0 bo nie jeździłem

Opublikowano
A moze SplitFire? Mialem kiedys w oplu te sportowe przewody z podwojnym rdzeniem (dual core). Byly naprawde super. Nie wiem jak do BMW ale do opla placilem za nie okolo 700zl (4 gary). Sa drogie ale warte grzechu. Nie wiem jednak jak beda sie sparwowac w BMW. Moze ktos ma doswiadczenia???

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Wiecej informacji o kablach znajdziesz na www.splitfire.com

P.S. Tez mialem gaz. Przewody naprawde super. Widze, ze ceny spadly. Komplet na 6 garow zaczyna sie od 70$

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

ze względów finansowych zdecydowałem się na JANMOR'y albo SENTECH'y... które zabrać ?? JANMORy z węglowym rdzeniem i nieciekawą opinią na temat wytrzymałości mechanicznej ?? czy SENTECHy w jakiejś nowej technologi http://www.sentech.pl/Polskie/budowa.htm cena janmorów to 207zł a sentechow 157zł ... jakieś konkretne spostrzeżenia dotyczące tych marek bardzo by mi pomogły w wyborze

z góry dzięki

Opublikowano
ze względów finansowych zdecydowałem się na JANMOR'y albo SENTECH'y... które zabrać ?? JANMORy z węglowym rdzeniem i nieciekawą opinią na temat wytrzymałości mechanicznej ?? czy SENTECHy w jakiejś nowej technologi http://www.sentech.pl/Polskie/budowa.htm cena janmorów to 207zł a sentechow 157zł ... jakieś konkretne spostrzeżenia dotyczące tych marek bardzo by mi pomogły w wyborze

z góry dzięki

Dzisiaj bylem w firmie Tech-Com w Zamościu która zajmuje się elektroniką samochodową, sprzedają m.in. przewody wysokiego napięcia firmy JANMOR. Pan powiedział, że w przypadku BMW JANMORY to wyrzucone pieniądze i bądź tu mądry :mad2: .

W zasadzie przebicia mam na jednym przewodzie (fajce) i to też nie zawsze więc chyba kupie sobie jeden przewód zamiast kompletu.

kiedyś

E32 730

E36 318