Skocz do zawartości

centalny zamek na dwa razy - szlag mnie trafia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zamykanie bmki na dwa razy i otwieranie na dwa razy - za piewszym przekreceniem kluczyka zamyka i otwiera za drugim razem jest ok - przy otwieraniu to samo otwiera i zaraz zamyka , za drugim razem ok otwiera

pisalem juz kiedys o tym problemie ale zadna podpowiedz nie byla trafna

eliminowalem pokolei

odlaczalem silowniki, wymienilem rygielki w drzwiach z czujnikami, pozalamywane kable w bagazniku - naprawilem , centralke zmienilem i NIC NADAL TO SAMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZLAG MNIE JUZ TRAFIA

co to za cholera moze byc ???????????????

Opublikowano

może to wina tej blaszki od czujnika ryglującego przy zamku (bębeneku). w momencie kiedy sprzekręcasz kluczyk obraca sie bebenek który dotyką tą blaszke która zas naciska przycisk w czujnku, jesli blaszka sprężynująca bedzie żle wygięta moze za dlugo przytrzymywac przycisk czujnika przez co mogą byc objawy takie jak piszesz.

sama blaszka to tez element wymienny.

Opublikowano
a jak siedzisz w środku i zamykasz ryglem od środka co się dzieje , tez trzeba 2 razy :!:
Opublikowano
Sprawdz kolego kable które przechodzą z karoseri do klapy bagażnike. Na załamaniu ich mogą być przedarte i centralny bedzie wariował. Już miełam trzy takie przypadki w różnych E36 i były różne objawy. A problem ten sam.
Opublikowano

witam

jak siedze w srodku i ryglem zamykam to tez te glupoty sie dzieją ( na dwa razy ) , jak pilotem od alarmu tez,

posprawdzam jeszcze te kable hmmm