Skocz do zawartości

Nieszczelne progi...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po umyciu auta sączy mi się woda do środka od strony kierowcy i pasażera bliżej tych słupków co są zawiasy, u dołu tuż przy tym łuku gdzie uszczelka zmienia się z poziomu na pion ( bliżej początku nakładki progowej licząc od przodu auta ) - nakładka maskująca uszczelkę.

Dodam że kanały od szyberdachu drożne, uszczelki drzwiowe wewnętrzne i zewnętrzne wymienione.

proszę o sugestie skąd ta woda.. :|

Opublikowano
sprawdź czy przednia szyba czasem sie nie odkleiła bo to też czasem jest powodem powodziw aucie
Opublikowano
  • Autor
sprawdź czy przednia szyba czasem sie nie odkleiła bo to też czasem jest powodem powodziw aucie

Jak to można sprawdzić?? trzeba coś rozbierać?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Szyba oryginalna ?? Być może źle wklejona.
Opublikowano
  • Autor
Szyba oryginalna ?? Być może źle wklejona.

Szyba oryginalna...

Opublikowano

a autko nie miało przygod

2 opcje co mi na mysl przychodza

1 pod boczkiem drzwiowym jest mata wygłuszajaca przyklejona na autokit - jej odklejenie sie powoduje przeciek wody do srodka , ale wtedy cieknie raczej na prog

2jak masz szyberdach to moze wezyk odpływowy sie przetarł lub spad z odplywu szyberdachu

Opublikowano
  • Autor
Auto przygód nie miało, przynajmniej nic nigdzie nie widać, sprawdzane w serwisie BMW pod tym względem na dodatek. maty wygłuszające w drzwiach już sprawdzałem są poprzyklejane. kanały drożne od szyberdachu, przynajmniej woda wylatuje.
Opublikowano
w aucie bez przygód woda moze sie lac wtedy kiedy rdzewieje ale e46 jeszcze na to za mlode. jesli woda sie zbiera po myciu w tym miejscu co piszesz to duze prawdopodobienstwo ze leci z okolic poszybia/sciany grodziowej
Opublikowano
  • Autor
w aucie bez przygód woda moze sie lac wtedy kiedy rdzewieje ale e46 jeszcze na to za mlode. jesli woda sie zbiera po myciu w tym miejscu co piszesz to duze prawdopodobienstwo ze leci z okolic poszybia/sciany grodziowej

Jak to sprawdzić?? chyba tylko wymieniając szybę co??, a uszczelka ta co pod pokrywą silnika wzdłużna ( ta najdłuższa przy szybie na plastiku maskującym ) odgrywa jakąś rolę ważną czy tylko wygłusza silnik??

Bo zauważyłem że u mnie jest jej BRAK...

Opublikowano

Jak to sprawdzić?? chyba tylko wymieniając szybę co??, a uszczelka ta co pod pokrywą silnika wzdłużna ( ta najdłuższa przy szybie na plastiku maskującym ) odgrywa jakąś rolę ważną czy tylko wygłusza silnik??

Bo zauważyłem że u mnie jest jej BRAK...

sprawdzic to najlepiej zdejmując plastikowy próg i wykrecając fotel i ten plastik znajdujący sie na słupku pod deską rozdzielczą, wtedy odchyl troche wykladzine i wymacaj reką gdzie jest mokro. niech ktos leje wodą na szybe i zobaczysz albo wyczujesz reką ktredy leci woda

Opublikowano

Podłączam się do tematu. Mam podobnie. Po ostatniej ulewie miałem sporo wody z przodu na początku podłogi od strony pasażera. Na pewno jest jakiś przeciek. Szyba była wymieniana widzę. Czekam na następne sugestie. Może z zewnątrz szyby przedniej szukać jakiejś dziury.......? Pozdrawiam

Przyczyna to odklejona pianka za boczkiem drzwi....jak by ktoś się pytał :)

Move your head and your ass will follow.........................