Skocz do zawartości

e60 wymiana radia cd przed liftem zeby miec mp3? da rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

mam e60 z roku 2005 niestety mój odtwarzacz nie czyta płyt mp3, w serwisie powiedzieli ze nie da sie zaprogramowac, pisalem z jednym sprzedawcą z ebay i zaproponowal mi odtwarzacz cd z auta juz po lifcie z mp3, koszt takiego radia to 200E, zakupilem no i faktycznie wystarczylo podmienic i mam mp3 nawet wyswietla tytuly itd, ale pojawily sie inne problemy :( nie dziala mi bluetooth, zniknela wogole opcja tyre pressure no i nie mam mozliwosci ustawien klimatyzacji, czy jest szansa dobrac taki odtwarzacz zeby te funkcje wróciły czy taka przekladka nie ma szans? moze trzeba zaprogramowac ten nowy odtwarzacz zeby te funkcje dzialaly?

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
witam wszystkich.

mam e60 z roku 2005 niestety mój odtwarzacz nie czyta płyt mp3, w serwisie powiedzieli ze nie da sie zaprogramowac, pisalem z jednym sprzedawcą z ebay i zaproponowal mi odtwarzacz cd z auta juz po lifcie z mp3, koszt takiego radia to 200E, zakupilem no i faktycznie wystarczylo podmienic i mam mp3 nawet wyswietla tytuly itd, ale pojawily sie inne problemy :( nie dziala mi bluetooth, zniknela wogole opcja tyre pressure no i nie mam mozliwosci ustawien klimatyzacji, czy jest szansa dobrac taki odtwarzacz zeby te funkcje wróciły czy taka przekladka nie ma szans? moze trzeba zaprogramowac ten nowy odtwarzacz zeby te funkcje dzialaly?

z gory dzieki za pomoc

Zaprogramować trzeba to radio, widocznie w samochodzie z którego jest to radio nie było tych opcji

Opublikowano

czy wiesz moze jak to zaprogramowac? da sie samemu? jaki program i co by trezba bylo zeby to zrobic

dzieki za odpowiedz

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
też mam zamiar kupić radio które czyta płyty MP3. po prostu zmieniłeś radio które czyta płyty MP3, czy jeszcze coś musiałeś zmienić?? u mnie będę musiał zmienić też panel radia, bo radia z MP3 mają więcej przycisków.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem podobny problem. Posiadałem 2003r e60 z navi Business, która "fabrycznie" czytała MP3. Przyszła kolej na nowsza, 2005r juz z Professional'em, sprowadzona z Niemiec, w żadnym polskim serwisie nieuaktualniana itp. Niestety MP3 nie czytała... Ale na szczęscie mieszkam blisko kolesia, który "wiele potrafi" zdziałać z elektroniką w BMW. Podjechałem, podłączył swoje cuda, 3 minuty roboty i MP3 odblokowane - wszystko śmiga! ;) Na początku też byłem zawiedzony faktem iż było MP3 a w nowszyszym, z lepszym systemem nie ma... Czytałem dużo i z reguły widać było posty o podmianach całych modułów CCC itp co póżniej kolidowało z reszta auta i dziwnymi objawami. Jak widac wystarczy tylko odpowiednie opcje odblokować ;)