Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

co myslicie o tych dwoch modelach?? czytam opisy ale poza firma chyba nie roznia sie od siebie niczym, wiec co lepsze?? nie porownujac walorow wizualnych bo to kwestai gustow...;)

http://www.allegro.pl/item622604258_pioneer_deh_p5100ub_fv_sklep_pendrive_gratis.html

http://www.allegro.pl/item616614530_alpine_cde_9882ri_usb_ipod_gratis_wysylka_bydg_fv.html

Opublikowano

kolego faktycznie trudno porównac te modele...

jesli chodzi o mnie to radze alpine.

miałem przyjemnośc sprawdzic na żywo jeden i drugi...

moim zdaniem alpine...

Opublikowano

nie bierz żadnego

wez alpinke 9855r radyjko kozak dobry poczatke do rozbudowy

używane chodzi w cenach 700 800

miałem wiec POLECAM !!

Opublikowano
Witam, moim zdaniem również brzmienie to rzecz gustu, ja osobiście wolę pioneera ale są jak widać ludzie którzy lubią alpine, znam też wielbicieli clariona, albo nakamichi. Najlepiej podjedź to jakiegoś dobrego warsztatu car-audio i odsłuchaj jedno i drugie radio i wybierz to co dla twojego ucha gra najlepiej.
Opublikowano

bierz alpine, mam teraz takową w e30 i gra świetnie, mam model 9880r

sam chciałem kupić pioneera mp77, ale jak tylko go posłuchałem u kumpla w samochodzie to sobie darowałem, stare pioneery brzmiały jakoś lepiej, te nowe brzmią zbyt ostro

no i podświetlenie alpiny idealnie współgra z podświetleniem BMW

Opublikowano

ja mogę coś na ten temat napisać ...

miałem najwyższe modele pioneera i alpine'a - i nie ma porównania - alpine jest dużo lepsza - szczególnie modele ze wzmacniaczem v-drive - po prostu rewelacje ...

za takie pieniądze można polecić wymienianego tu 9855 ( alu tu juz alpne poszedł po kosztach jeżeli chodzi o wzmacniacz , a postawił na bajery )- ale on słabo gra bez wzmacniacza lub starsze modele - 7893 , 7894 , 9812 , 9813 , 9815 - one bija wszystko w tej klasie cenowej na głowę .Ew może jeszcze 9833 lub 9835 - też znośne - ale moim zdaniem sekcja przedwzmacniacza psuje trochę dzwięk w porównaniu do starszych modeli ...

U mnie np 9813r napędza - z przodu zestaw 2 drożny odseparowany ( 16cm powerbass ) , z tyłu odseparowany (13cm pioneer) - i radi sobie świetnie ... Jeżeli do tego odetnie sie niskie pasmo i dorzuci subwoofer i wzmacniacz - to gra po prostu rewelacyjnie . U mnie gra tak dobrze że nawet nie wożę subwoofera ( leży w piwnicy ) .

Dlatego z doświadczenia polecam ci ww modele alpine

Opublikowano

jeszcze taka uwaga ode mnie, jeżeli nie znasz się dobrze na sprzęcie CA to nie kupuj używek, nigdy nie masz pewności czy nie było naprawiane, w przypadku alpine chodzi głównie o napęd cd

jak chcesz żeby to grało przyzwoicie to wzmak to podstawa, głośniki z tyłu to nie do końca dobry pomysł, psują scenę dźwiękową, jak dołożysz do tego suba to już wogóle nie da się tego wystroić

najlepsze rozwiązanie względem koszty/brzmienie to zestaw odseparowany na przód + sub w bagażniku do tego wzmak 4 kanałowy, 2 kanały dla systemu przedniego, pozostałe dwa zmostkowane dla suba

Opublikowano

to zależy co dla kogo - ja np musze mieć głośniki z tyłu - bo jak ktoś jedzie ze mna to muszę pogłaszać żeby coś tam było słychać, a wtedy dla mnie jest za głośno ... ja mam fader tak ustawiony że z tyłu słychac a z przodu tego nie słychac za bardzo.

jak ktoś jezdzi sam to może mieć tylko sam przód .