Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie mam problem z ogrzewaniem. Ustawiam temp na 20 stopni włączona klimatyzacja ustawiojne na zimne powietrze i powietrze na nogi i naszybe leci ciepłe bardzo ciepłe a na mnie leci chłodniejsze w zasadzie zimne. Ale dlaczego na nogi i na szybe leci ciepłe?

Raz jest dobrze a raz jest tak jak piszę.

Opublikowano

masz panel od klimatyzacji automatycznej a tak na prawde masz klime manualna... ;) to jest jedna z opcji ;)

sprawdz w rozpisce z ASO czy w twoim wyposazeniu jest klimatyzacja automatyczna...

Chyba ze to sie stało od niedawna ;) to cofam słowa... ;)

Opublikowano

A co to za różnica to jaki mam panel. Ręcznie włączam klimatyzacje i ustawiam temp.

Co to ma do tego że leci ciepłe powietrze?

Do dzisiaj chodziło wszystko bez zarzutów.

Opublikowano
Siada ci zawór nagrzewnicy

A za co odpowiada ten zawór i gdzie on się znajduje? A ile on kosztuje?

Opublikowano
Nie jestem pewien jak jest w E46, natomiast w starszych autach np. E30, czy MB W123 było tak, że na środkowy nawiew nigdy nie leciało ciepłe powietrze (niezależnie od ustawienia). Powodem było to, że ciepłe powietrze wiejące na twarz może powodować senność i zmęcznie. Ale tak jak mówię, nie jestem pewien jak jest w nowszych autach.
Opublikowano
jak można spr zawór czy jest dobry? Przychodzą do niego dwa węże czyli jak włącze zimne powietrze to jeden wąż powinien być zimny a jeżeli są oby dwa ciepłe to znaczy że ten zawór przepuszcza. Czy dobrze myślę?
Opublikowano
podczas włączonej klimatyzacji ściśnij wąż z ciepłą wodą i jak po chwili w samochodzie zacznie ci lecieć chłodne powietrze to masz odpowiedz na swój problem :)
Opublikowano
tz mam ścisnąć jeden wąż ale ten co przy zaworze jest jeden z dwóch bo przychodzą tam dwa?