Skocz do zawartości

Mam prolem z komputerem silnika EWS TDS 318!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Juz od sporego czasu miałem taki problem ze jak zapale silnik to ładnie mi na gaz reagował,przyspieszał a raz po odpaleniu byl troszkę mulny nie miał siły... Ciekawiło mnie to co to możne być :?: :!: Jeździłem tak przez ok 1 rok czasu :( az w kancu podjechałem do servisu BMW i podpięli mi go pod KOMPUTER!! Na początek wszystko jest ładnie żadnych błędów itd. bylem zadowolony :P Az zaczęli sprawdzać po koleji i zauważyli błąd :!: :? co się okazało ze komputer nie widzi czujnika co steruje turbem!! Znajduje sie on kolo filtra paliwa od strony bezpieczników i od niego idzie wężyk po kolektor ssący!! Raz go wykrywa(rzadko) a raz nie :roll: I mechanik mi powiedzal ze to mogą być 3 przyczyny :!: Ten czujnik , instalacja(sprawdzali miernikiem prąd dochodzi) lub Komputer silnika!!

Czujnik kupiłem i wymieniłem troszkę pomogło lecz nie dokanca :? myślę jeszcze zmienić komputer silnika....

O to moje pytanie :!: :!: :!:

Czy jest jakaś różnica jak wsadzę komputer z nowszego rocznika np. z 99r a ja mam 95r :?: :?:

są jakieś inne parametry czy coś takiego??

Czy to nie przeszkadza??

nie wiem czy tak ma być ale po zgaszeniu silnika to przez jakiś czas strasznie buczy od strony pasażera :!: :!: Wydobywa się właśnie z komputera silnika.... Ma tak być :?: :?: :?: to normalne :roll:

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
Jeżeli Twoje auto posiada EWS to po zamianie kompów nie uruchomisz nawet auta. Chyba że elektronik przerzuci Ci ze starego kompa do nowego układ scalony odpowiadający za EWS
Opublikowano
  • Autor
Jeżeli Twoje auto posiada EWS to po zamianie kompów nie uruchomisz nawet auta. Chyba że elektronik przerzuci Ci ze starego kompa do nowego układ scalony odpowiadający za EWS

A miales u siebie takie buczenie komputera po zgaszeniu silnika????

Opublikowano
W komputerze nie ma co buczeć - więc szukaj przyczyny gdzie indziej
Opublikowano
w sprawie tego buczenia ,zapewne masz( clima-tronica ) jeśli tak to po zgaszeniu auta clima ma za zadanie pozamykać wszystkie (klapy)( nie wiem jak to fachowo nazwać ) ale chodzi oto aby powietrze na postoju nie dostało się do wnętrza auta i z tond to buczenie .
Opublikowano
  • Autor
w sprawie tego buczenia ,zapewne masz( clima-tronica ) jeśli tak to po zgaszeniu auta clima ma za zadanie pozamykać wszystkie (klapy)( nie wiem jak to fachowo nazwać ) ale chodzi oto aby powietrze na postoju nie dostało się do wnętrza auta i z tond to buczenie .

Climatronik swoja droga... Ale to wlasnie sie wydobywa z komputera silnika ten dzwiek:/

moze jest cos nie tak z nim??