Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mobile ostatnio zagladłem pod moja Beatke i zweryfikowalem male pekniecia na puszce koncowego tlumnika i zaczolem sie zastanawiac nad wymiana go na sportowy.

Wiec moje pytanie brzmi czy ktos z was posiadaczy BMW nie wazne czy to 2.0d 2,5 czy 3.0d montowal sportowy koncowy tlumnik mam tu na mysli koncowa puszke nie sama koncowke, jesli tak to jaki jest efekt czy wogole warte jest to tych pieniazkow czy lepiej dac sobie z tym spokoj.

Z gory dzieki za rady. Chetnie posluchal bym dzwieku takiej Beatki z takim tlumnikiem zeby samemu ocenic efekt..... [/b]

Edytowane przez melon115
Opublikowano
Prosilem o pomoc i opinie w konkretnej sprawie i mysle ze jezeli i tak wszyscy wiedza o co chodzi a kolega Burner jezeli nie ma nic konkretnego do powiedzenia w tej sprawie to niech nie filozofuje i nie pokazuje swoich madrosci...
Opublikowano

Zajrzyj do postu tudm-a ostatnio cos tam przerabial.a tu masz link z dzwiekiem.

http://www.youtube.com/watch?v=m9GD1RIDNFc&feature=related

niestety z dizla basu nieuzyskasz,dodam ze ten ostatni link to raczej brzmi jak golebie a nie jak wydech.

Opublikowano
Prosilem o pomoc i opinie w konkretnej sprawie i mysle ze jezeli i tak wszyscy wiedza o co chodzi a kolega Burner jezeli nie ma nic konkretnego do powiedzenia w tej sprawie to niech nie filozofuje i nie pokazuje swoich madrosci...

Melon115, a ja prosze Cie o zapoznanie sie z regulaminem forum i nie zaczynanie kariery od zwracania innym uwagi.

Co do tlumika - w dieslu nie da Ci to praktycznie nic, a juz na pewno nie rasowy dzwiek.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Hej!

ja z doswiadczenia moge ci powiedziec ze jesli chcesz zakładac tłumik sportowy do tylko dedykowany do konkretnego modelu i konkretnego silnika nigdy ale to nigdy nie pakuj sie w tłumiki uniwersalne bo to jet masakra...

A wracajac do tłumików dedykowanych to ja sam kiedys szukalem bo jezdze e46 320D i nie za bardzo moglem cos znalesc o ile sie nie myle Ulter w ogole nie ma w swoijej ofercie tlumika do tego silnika

natomias moge ci polecic firme KM (Krzysztof Malon) ja tego tlumika nie mam ale moj kumpel ma w Astrze i tłumik ma juz dobrych pare lat i nie na nim sladu ani nie rdzewieje ani nic tak ze polecam - tylko sprawdz czy sa dostepne do twojego auta

no i wiadomo sa jeszcze Remus-y itp ale to juz ceny z kosmosu

pzdr