Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj po zatankowaniu paliwa do pełna, pojawił sie wyciek przy progu, tzn. po jakimś czasie od tankowania zaczęło kapać paliwo z progu przy kole tylnym pod wlewem paliwa. Mam samochód od niedawna i pierwszy raz zatankowałem do pełna. Czy jest jakieś odpowietrzenie które mogłem przelać? Co mogło się rozszczelnić? Pomocy!

Opublikowano
Sprawdź czy korek prosto i dobrze zakręciłeś..Wystarczy krzywo zakręcić i przy pełnym załadunku paliwa cieknie.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Jeśli masz wyciek z prawej strony, jest duża szansa na uszkodzony przelew paliwa. Proponowałbym najpierw podnieść siedzisko tylnej kanapy i odkręcić zaślepkę pompy paliwa, możliwe że tam jest coś źle zakręcone.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam tak samo w przypadku zatankowania do pelna cieknie paliwo.. domyslam sie ze uszkodzony jest odpowiecznik ktory w momencie zatankowania do pelna wybija n zewnatrz..
Opublikowano
Jeszcze raz po tym wycieku zatankowalem do pelna i nic sie nie dzialo. Teraz jednak dla bezpieczenstwa nie leje juz po sam korek. Zostawiam zawsze troche luzu w baku. Narazie wszystko ok.
Opublikowano

....nie widzę sensu tankowania " pod korek". kiedyś .. kiedy nie było paliwa (lata 80-te) miało to sens. Teraz jak automat włączy tankowanie to z reguly kończę tankownie.

Tak na marginesie...jeśli masz dziwny problem to z pewnością auto było WALNIĘTE !