Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy tylko takie opony beda pasowaly na orginalne piecioramienne 17 calowe felgi czy tez moge zalozyc kazda inna opone o tym samym rozmiarze i indeksie predkosci i wagi czy tez maja one wyjatkowa budowe i tylko opona typu run flat specjalnie do bmw bedzie tam pasowac?? zamierzam zmienic oponki i nie wiem czy moge zalozyc cos innego dzieki za podpowiedzi pozdrawiam
Opublikowano

chyba były felgi tylko do runflatow

ale

u mnie jest fabryczna felga na której w lecie chodzi runflat, a w zimie normalna zimówka, znaczy sie, felga uniwersalna

Opublikowano
mozesz zakldac co chcesz na felge gdzie byly run flaty... ja wlasnie jestem po takiej konwersji i szczerze polecam...
Opublikowano
mozesz zakldac co chcesz na felge gdzie byly run flaty... ja wlasnie jestem po takiej konwersji i szczerze polecam...

mozna zmieniac opny nie musisz zakladac jeszcze raz ruflatow ale zwroc uwage na jeden maly szczegol musisz wtedy kupic zaspas (kolo zapasowe) i teraz to nie wiem czy gra jest warta swieczki!!! ja osobiscie nie mam ale wiem duze co nie co o tym!!! pozdrawiam!!!

aha i jeszcze pamietaj zeby sprawdzic rozmiar opon na obu osiach bo moga byc rozne mianowicie szersze z tylu!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie. Felga nie ma znaczenia, można na nią założyć opony run flat jak i tradycyjne.

Problem run flatów to nasze drogi, a niestety opony te pogarszają bardzo komfort jazdy, a kosztują dużo więcej.

A co do koła zapasowego, to sorry, ale nawet mając run flaty i tak ono się przydaje (szczególnie pełnowymiarowe) bo jak jedzie się gdzieś w trasę dalszą to run flat wiele nie pomoże.