Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko do właścicieli 325 na LPG jakie spalanie? i jaka instalacja i gdzie? pozdro
Opublikowano

gazuj i sie nie zastanawiaj. jak silnik zdrowy to i na lpg bedzie smigał bezproblemowo.

instalka landirenzo lub stag 300 + reduktor eg200 + wtryski matrixa hd 544.

ceny w zaleznosci od wojewodztwa, landi ok 4500 zł, składak ok 3500 zł.

spalanie, wawa = klima + korki + dynamiczna jazda tam gdzie się da 15 litrów.

trasa + klima = predkosci 130 - 160 km/h = spalanie ok 12.

srednio ok 13,5 - 14 l x sr. cena gazu ok. 1,65 = 22 zł :)

Opublikowano
mi wciaga 16l na trasie ale predkosc przelotowa ponad 160 km/h jak sie postaram to na 12 schodze ale ja sie oto nie staram wogole miasto stoleczne spalanie kolo 15-16l

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Popieram przedmówców. To auto bardzo dobrze chodzi na gazie i będziesz jeździł szybko i tanio. Mieszkam w małej miejscowości więc nie wiem jakie spalanie w miescie. Codziennie robię 50km dojeżdżając do pracy i średnie spalanie gazu przy dość dynamicznej jeździe to 12-13 litrów LPG/100km. Podstawowa sprawa to odpowiedni dobór komponentów i fachowy montaż. Bez tego auto nie będzie dobrze chodzić. Polecam forum http://lpg.info.pl/index.php

Zanim zdecydujesz się na montaz poczytaj jakie komponenty są wymagane żeby to auto jeździło poprawnie, a takze jak powinien wyglądać fachowy montaz. Będziesz mógł potem zweryfikować co próbuje Ci wcisnąć gazownik. Stosunkowo tania i jednocześnie godna polecenia opcja to Komputer STAG 300, reduktor EG200 i wtryskiwacze MagicJet. Jak masz trochę więcej gotówki warto zainwestować we wtryski które polecił bladyrys, czyli Matrix HD544. Warto też wybrać zawór tankowania schowany pod klapką wlewu paliwa. Nie będziesz miał wtedy szpecącej dziury w zderzaku.

Opublikowano
ja mam instalacje czakramu na reduktorze brc ale korek gazu schowany to wypas ja mam tylko jak tankuje to musze redukcje wkrecic i dopiero pistolet gazu :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D