Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam pytanie w syczniu miałem wystrzał gazu i od tej pory klekot słychać ,wyrażnie dzwoni spod kolektora dolotowego silnik M43,myśle jak by to były zawory to bym na mocy stracił a tu wszystko normalnie ,ale juz mnie to nerwuje i chce sie do tego dobrać ,tylko jak to zdemontować kolektor dolotowy,a przy okazji krokowca wyczyszcze ,pozdrawiam;-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a używałeś moze ceramizera? bo jesli nie to polecam,mi tez klekotał jak 20 letni diesel i wlałem 1 litr ceramizera do oleju i od tego momentu chodzi jak nówka 330d z 2008 roku,naprawde polecam,czytałem ze amerykanska armia uzywa ceramizerów w iraku do swoich hammerów.pozdrawiam
Opublikowano
cały czas i na ziimnym i na ciepłym

taaa wlej ceramizer na pewno bedzie chodził jak nóweczka :lol:

jesli cały czas klekocze to co jest nie tak,jedz do jakiegos zaufanego w miare mechanika niech spr. co jest grane.

zresztą o tym było sporo na forum o klekotaniu m40 m43 klekoczą zaworki .......idzie to naprawić ale trzeba silnik rozbierać :-(