Skocz do zawartości

Inspekcja - kasowanie raz jeszcze jedno pytanie statystyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Grzebie juz od dluzszego czasu w tym temacie i tylko mam jedno pytanie. Czy komus udalo sie skasowac inspekcje i zapalic z powrotem zielone diody tym sposobem z naciskaniem przycisku od przebiegu dziennego i przekrecaniem zaplonu. Sposob wbyl wiele razy opisywany i tylko nie znalazlem zadnych postow w stylu "udalo sie", "dziala". Czy u kogos ta operacja zakonczyla sie sukcesem ?
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Potwierdzam! Już kilka razy tak kasowanie uskuteczniałem bo akurat nie było pod ręką żadnego sprzętu.
Opublikowano
Próbowałem u siebie i nic nie daje nawet nie zapala mi się ten komunikat chyba ze mam za stare auto rocznik 98,albo źle coś robię?
Opublikowano
u mnie zgasil mechanik tym wlasnie sposobem ale jak niewychodzi trzeba zmostkowac dwa numery,w tym gniezdzie do kompa 7-19
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Funkcja kasowania przyciskami na liczniku działa TYLKO od rocznika 2000 czyli po lifcie. Wcześniejsze modele tylko poprzez gniazdo diagnostyczne zierając np 9 - 17 lub tak jak ja robię 7 i masa nadwozia

INFO

http://www.maxbimmer.pl/artykuly/kasowanie-inspekcji-bmw.shtml

Edytowane przez piotrek1
Opublikowano
Próbowa?em u siebie i nic nie daje nawet nie zapala mi sie˛ ten komunikat chyba ze mam za stare auto rocznik 98,albo z´le cos´ robie˛?

W Twoim roczniku to chyba jeszcze jest to okragle gniazdo diagnostyczne pod maska. Jesli tak to tylko metoda laczenia pinow bedzie skuteczna o podpinaniu pod kompa oczywiscie nie wspominajac. Poprawcie mnie jesli sie myle.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

znajomy elektryk tłumaczył mi że ja kasując poprzez zwieranie pinów to kasuje tylko w jednym miejscu

a on poprzez kompa kasuje w 2 miejscach

czy to prawda?

Opublikowano
zciemnia ten mechanik,to nie przebieg,to jest zwykla informacja dla uzytkownika,tak jak w nowszych kasuje sie na tablicy,chce zarobic na tej niezwykle skomlikowanej usludze?haha
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
znajomy elektryk tłumaczył mi że ja kasując poprzez zwieranie pinów to kasuje tylko w jednym miejscu

a on poprzez kompa kasuje w 2 miejscach

czy to prawda?

Totalna bzdura - kolejny naciągacz. Nawet Auto data podaje poprzez zwieranie pinów jako metodę całkowicie bezpieczną.