Skocz do zawartości

[e36] 318ti/is m44 Obfity wyciek oleju POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po trasie z Poznania do Katowic i z powrotem pod domem odezwało mi się dość mocno tak z początku myślałem łożysko alternatora. Dziwny szumiący szurający odgłos. Elektryk osłuchał przyrządem alternator i mówi że to nie to.

Wracam do domu patrze :shock: a na pozbruku 2 plamy oleju, lece po tektórę podkładam pod auto i za 2h 2 plamy oleju spore!! (na upartego 3 ale ta 3 to taka mała kropla może skądś spłynęła )

Sprawdziłem płyn w chłodnicy jest ok czysty, bagnet oleju czysty.

Sączy się zaraz za przednimi rolkami i bardziej z tyłu motoru nie wiem może skrzynia uszczelnienie wału? nie mam pojęcia. zamieszczam foto mój mechanik dopiero od jutra może zerknąć ale ja chciałbym już mniej więcej wiedzieć o co chodzi i ile kasy szykować :(:(:(:(

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img21.imageshack.us/img21/3046/20090420018.jpg

silnik 318ti m44 rocznik 1996 przebieg 190tyś

Opublikowano

wiec sprawdziłem jeszcze raz, oleju przybywa na kartonie :( ale bardziej z tyłu w sensie tam gdzie numer 2 jakby minimalnie przed skrzynia jest metalowa puszka widać na zdjęciu (sory za język ale jestem laikiem umiem tylko dobrze go pucować i dbać o przeglądy hehe)

a czy to co wymieniłeś może mieć objawy podobne do zużytego łożyska w sensie hałasu?

Opublikowano
Witam ja u siebie w 1.9 m44 ostatnio miałem to samo.Miałem uwalony olejem cały przód silnika i duże plamy oleju na asfalcie co rano.Co sie okazało puscił simering na wałe.Wymiana kosztowała mnie 90zł za robocizne i około 70zł simering na wał(oryginał bmw).Polecam dołożyć i kupić oryginalny simering bo wytrzymuje zdecydowanie dłuzej :D