Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych wielbicieli marki;)) posiadam e36 2,5 benzyna (M52) w aucie zmieniłem dolot i wydech i chce to wszystko wystroić i teraz zastanawiam się jeszcze nad zaworem regulującym ciśnienie paliwa czy ktoś zakładał coś takiego?? czy to coś może zmienić poprawić?? proszę o wszelkie opinie;))
Opublikowano
W ramach sprostowania napisze tylko ze nie chodzi mi o taki seryjny regulator tylko taki "sportowy" z zegarem pokazującym ciśnienie.
Opublikowano

Kolego ciśnienie paliwa w twoim silniku to 3,5bara i jest ono dostosowane do wtryskiwaczy mapy wtrysków itd

nie wiem co chcesz osiągnąć poprzez regulację ciśnienia paliwa?

Opublikowano
Kolego no dlatego moje pytanie czy założenie czegoś takiego coś może zmienić, na początku maja jade stroić i chipować auto bo zmieniłem dolot i robiłem cały wydech... wobec tego chce zmenić mape paliwa by dostał troszkę więcej i myslałem ze takie coś może w tym pomóc???
Opublikowano
Kolego no dlatego moje pytanie czy założenie czegoś takiego coś może zmienić, na początku maja jade stroić i chipować auto bo zmieniłem dolot i robiłem cały wydech... wobec tego chce zmenić mape paliwa by dostał troszkę więcej i myslałem ze takie coś może w tym pomóc???

Jak ci dostroją auto pod ten regulator to tak... da taka modyfikacja coś :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Czyli generalnie na tą chwile odpuścić sobie montaż tego regulatora??? sądziłem właśnie ze przy strojeniu może to dać ciutke więcej, tylko szukałem po słynnym allegro i nic do bmw konkretnie nie znalazłem same uniwersalne a z takimi sprawami do wszystkiego to różnie bywa :shock: