Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolega od PZU dostal 1800 za porysowny zderzak w e36 z 92r. :jawdrop: nie wiem od czego zalezy taka wycena nedzna ( ALE TO SZLO Z OC sprawdzy kolizji) z koleji tesc dostal tez w wyniuku najechania na jego styer audi 80 z 83r. 2000zł :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: tak weic nie wiem co takslabo policzyli złodzieje, chyba zalezy od rejonu i rzeczoznawcow.odwoluj sie mozesz 3 razy . za 1 razem zawsze daja najgorsza i najnizsza stawke , bo noz sie uda i ubezpieczony wciagnmie grosze .......
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no wlasnie, jesli szlo z OC sprawcy, to banda nie odliczyla amortyzacji

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Faktycznie coś mało tych pieniędzy dostałeś. Ja jakieś pół roku temu za zderzak, maskę i szybę (wszystko do wymiany) oraz malowanie nadkola w Renault Megane I z 99r. dostałem 2150 zł. Poproś jeszcze raz ich o wycenę.

Natomiast co do badania technicznego, jest napisane w warunkach ogólnych, gdy koszt naprawy przekracza 2000 zł nie ma nic na temat zatrzymania dowodu przez policje więc ta przesłanka odpada i wychodzi na to, że tak czy siak trzeba dokonać przeglądu jak się przekroczy 2000 zł.

Nie ma też napisanego czy netto czy brutto ale można się domyślić z tego, że chodzi o kwotę brutto.

Sumę jaką dostałeś da się zrobić tę naprawę ale trzeba mocno ciąć koszty.

Nic nie tracisz na odwołaniu, oczywiście po za czasem ;)

pozdrawiam