Skocz do zawartości

Problem z osłona silnika e46 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam e46 320d rocznik 2000. Mam dość nietypowy problem ponieważ nie mam osłony silnika i gdy podjeżdżam w miejsce gdzie znajduje się piasek wentylator pracując tworzy wokół samochodu chmurę kurzu i wciąga go pod maskę silnika(efekt jak przy nisko lecącym helikopterze). Jest to dosyć irytujące, a wręcz uniemożliwia jazdę. Posiadam tylko osłonę skrzyni biegów. Za namową kolegi zakupiłem osłonę z podrobu typu:

http://www.allegro.pl/ite...e46_diesel.html

Niestety nie pasuje ona. Jest jakby za wąska i gdy ją przykładam powietrze i tak przelatuje przez dziurę(po stronie pasażera) w mojej pseudo osłonie. Dzwoniłem do kilku osób i każdy mówi co innego. Jedni, że 2.0 diesel powinien iść osłona bez dziury inni zaś, że we wszystkich dieslach musi być otwór. Czy róznica jest w osłonach przed i po liftigu?

Opublikowano
daj jeszcze raz linka. Oslona nie powinn amiec dziur. Pasuje trochu ponad spod zderzaka z tego co pamietam i jest nad spodem blotnikow. ale jak to podroba z allegro to moze byc ciezko spasowac... Wiem co to chinszczyzna.
Opublikowano
ja mam rocznik 2003 ale u mnie jest wlasnie cos podobnego tyle ze orginal ... od zderzaka plastikowa z otworem, pozniej aluminiowa i dalej kolejna plastikowa pod skrzynia.
Opublikowano (edytowane)

ja mam automat, oryginalną osłone i nie mam otworów. Właśnie taką jak podałeś w linku wyżej.

Moze masz visco na stałe podpięte, ale to byś słyszał, wentylator chodziłby głośno

Edytowane przez Zbir
Zbir
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co się dowiedziałem wynika że przed liftem było wszystko w plastiku, po lifcie od zderzaka jest plastik , pod silnik aluminium i pod skrzynie znów plastik
Pozdrawiam
Opublikowano
kolega hunter ma złe informacje ja mam przed liftem marzec 2001 i pod zderzakiem plastik pod silnikiem mam aluminium a pod skrzynią znowu plastik i również skrzynie automat i katalog cześci ETK BMW tak właśnie pokazuje

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolega hunter ma złe informacje ja mam przed liftem marzec 2001 i pod zderzakiem plastik pod silnikiem mam aluminium a pod skrzynią znowu plastik i również skrzynie automat i katalog cześci ETK BMW tak właśnie pokazuje

Kolego jeśli możesz to sprawdź mi w ETK jak jest u mnie PF25775 (7 cyfr vin)

Będę bardzo wdzięczny :D

Pozdrawiam