Skocz do zawartości

Zbiornik paliwa, pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy powiedzcie mi jedna rzecz, bo tak mysle i nie moge wymyslec. W zbiorniku sa dwa pływaki, z jednym jest pompka, w drugim przwód powrotny paliwa. I nurtuje mnie pytanie, jak z jednej komory do drugiej przelewa sie paliwo ,tym przewodem ktory podlacza sie jako drugi przy pompce. Moze troche glupie pytanie, ale musze je zadac bo nie widze zadnych przewodów pod zbiornikiem ktore by wyrównywaly poziom paliwa.
Opublikowano
nie widze zadnych przewodów pod zbiornikiem ktore by wyrównywaly poziom paliwa.

bo przewody nie sa od spodu tylko od gory zbiornika. jak sie zdejmie siedzisko kanapy to sa dwa miejsca z prawej jest pompa paliwa i jednym przewodem idacym od pompy przelewa sie paliwo .

Opublikowano
  • Autor
Wiem kolego , tylko na jakiej zasadzie sie te paliwo przelewa skoro nie ma tam pomiedzy zadnej pompki ani bak nie jest dzielony , wiec roznicy cisnien nie ma. a paliwo samo do góry nie pojdzie, wynika z praw fizyki.
Opublikowano

http://allegro.pl/item603117328_zbiornik_paliwa_bak_oryg_bmw_e36_e_36_316_328.html

zbiornik przy napelnianiu paliwem nadmiar paliwa przeleje sie z jednej komory do grugiej, ale poidczas opróżniania , jazdy kiedy auto jest przechylone paliwo z jednej komory jest pobierane z drugiej pelnej.

oi prosze bardzo podobny temacik sam zakładalem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96693&highlight=przewody

Opublikowano
  • Autor
no tak, ale jak np paliwo w komorze bez pompki jest na niskim poziomie, to w jaki sposob jest pompowane przez ten przewod do drugiej komory, np naa postoju?