Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Różnić to się chyba one w zasadzie od siebie nie różnią jeżeli chodzi o funkcje. Jedyna odmienność polega na tym ,że jeden jest elektroniczny a drugi zwykły(manualny)

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

1 i 2 w zasadzie są takie same funkcjonalnie, tylko jeden ma regulację obrotów wentyatora na pokrętle, a drugi przyciskami oraz ten 2 ma na wyświetlaczu pokazywane oborty wentylatora (1 - widać na pokrętle).

Z tego co mi wiadomo :

typ 1 był instalowany do 9/96

typ 2 (nie jestem pewien) ale albo od 9/96 lub od początku (wiele modeli z 94 lub 95 ma ten typ, ale być może był on wymieniany, bo w typie 1 bardzo często padały wyświetlacze) w moich danych jest troszkę niejednoznaczne ...

typ 3 (zwykła klima - nie automatyczna), była montowana do 9/97, potem nie było już "manuali"

Czyli wg dyskusyjnej "definicji" klimatronika, to 1 i 2 to klimatroniki, a 3 to manual, ewentualnie możnaby powiedzieć, że 2 to klimatronik, 1 - to automatyczna klima, a 3 to manual. A BMW nazywa typ 1 i 2 klimą automatyczną, a 3 zwykłą :) Wszystko zależy od "definicji" ... a to już odsyłam do forum i :search:

Wystarczy też powiększyć sobie zdjecia i zobaczyć, że przyciski są takie same, a różni się tylko brakiem przycisków reg. obr. wentylatora w typie 1

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)