Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

jestem posiadaczem m44 z 99roku z przebiegiem ok120tkm, od jakiegos miesiaca borykam sie z takim problemem....przekrecam kluczyk, slysze w silniku jak wszystko sie zakreca i nic (silnik nie zalacza sie), po pewnym czasie znowu przekrecam kluczyk, wszytsko sie kreci i delikatnie widze jak wskazówka wolniutko wspina sie od 0 do 900obrotów (za drugim razem). oczywiscie nie za kazdym razem tak jest, zdaza sie to raz na 15razy..., co to moze byc, aku mam nowy, swiece wymieniene jakies 15tkm temu. Moze to przewody zaplonowe??

pozdrawiam

Opublikowano

wedlug mojej wiedzy z ksiazki :) powody sa trzy

1-niiewlasciwa zawartosc co w spalinach

2-uszkodzony czujnik temperatury

3-zbyt male cisnienie paliwa

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja ci napisze cos innego, kumpel ma to samo, ten sam motor itp, szczegolnie na zimnym tak ma i w zime, po kilku miechach szukania w necie znalazl angielskie forum is'a i tam kazdy z forumowiczow niemalze tak ma, taka przypadlosc tego auta, jesli dobrze pamietam co mi mowil, to generalnie nikt z tego forum nie wiem co jest przyczyna, duzo osob wymieniło juz doslowanie wszystko co mogloby byc winne na nowe a mimo to nie pomoglo, jak chcesz to dam ci kontkat do kumpla na priva, pozdro
Opublikowano

witam

chetnie skontaktowalbym sie z tym kolega(priv),

moze cos wymyslil, moze rzeczywiscie m44 tak maja:)

pozdrawiam

Opublikowano
ja ma teraz is m44 i mam tak ze odpala na dotyk :) ale czasem potrafi zakręcić i dopiero potem zaskoczy jakby pompa paliwa słabo podpompowywała nie wiem nie drążę póki zdarza się to bardzo rzadko,ale w twoim przypadku sprawdziłbym jeszcze szczotki rozrusznika jak mówisz że tak się dzieje. kiedyś w moim starym m43 tak go dojechałem ze dopiero za 3 przekręceniem odpalał. (to taka trochę gdybająca sugestia bo nie zorbiłem tego aż do sprzedaży auta hehe)