Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja nie rozumiem o czym tu mowa. 2-3 litry to taka różnica?

Stać Cię na takie auto, a na 3 litry paliwa na 100 już nie. Nie rozumiem.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Kolego mate46, robiac kilka/kilkanascie tysiecy miesiecznie to niestety juz wychodzi dosc duza roznica, wiec wcale sie nie dziwie autorowi wątku. Przynajmniej nie zapytał jaka instalacje LPG załozyc do 335 :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano

Dokładnie, idąc tropem kolegi mate46 można by założyć, że każdy kupujący nowe bmw serii 7 powinien zamawiać model 750 lub 760 skoro stać go na tak drogi samochód, a przecież znaczna część tych aut ma pod maską silniki diesla. Poza tym gdy ktoś autem jeździ a nie trzyma większość czasu w garażu wyjeżdżając raz w tygodniu to różnica 3 litrów na 100km może być dość znacząca.

Przynajmniej nie zapytał jaka instalacje LPG załozyc do 335 Smile

Po co ? Przecież to jasne, że 1 i 2 generacja świetnie by sobie dały rade :mrgreen:

Opublikowano

A ja popieram kolege mate46!!!!

Dziwna dyskusja znowu jest na temat spalania... Kupując takie auto o takiej mocy i osiągach oczekuje się żeby paliło jak 320i :duh:

Ci co kupują 750 nie oczekują niskiego spalania i właśnie dlatych co chcą niskiego spalania BMW zrobiło diesla!

Opublikowano
To sprawa się sama rozwiązała. Kup 335d i będziesz miał niskie spalanie, a osiągi zbliżone :)
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

A ja uważam że warto tankować dwa litry więcej i mieć samochód bez klekotu.

Wiem, wiem dzisiejsze diesle, sam mam i rzeczywiście ich moc i moment obrotowy to bajka, ba nawet odgłosy w R6 nie wspominając o V8 w 745d to obłęd ale diesel zawsze jest dieslem. W benzynie nie słychać silnika a od 4,000rpm zaczyna się taki odgłos że człowiekowi ciśnienie skacze....

Nie ma diesla który miały taką kulture pracy jak silnik benzynowy.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Nie ma diesla który miały taką kulture pracy jak silnik benzynowy.

Ameryki nie odkryłeś kolego. Powiem inaczej: nie ma takiej fizycznej możliwości, z prostej technicznej przyczyny.

Zaraz zacznie się dyskusja o tym co jest lepsze a co gorsze.

Proponuję zamknąć ten temat.

:mad2:

Pzdr.