Skocz do zawartości

odcina mi zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mianowicie taki problem. Z lewej strony jak otwieram drzwi kluczykiem to nie działa mi centralny zamek tylko otwierają sie lewe drzwi i nie mogę odpalić samochodu odcina mi zapłon. Jak otwieram drzwi z prawej stony to działa mi wszystko i silnik bez problemu zapala. Wymieniłem nawet siłownik i tez nic nie dało ktoś sugerował mi że to alarm i żebym go odłaczył ale ja nie wiem jak i gdzie go znaleźć bo nie dawno kupiłem ten samochód (BMW 318 KAT 97r) proszę o pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedyna pomocną osobą będzie poprzedni właściciel. Może założył sobie jakieś zabezpieczenie i nie powiedział Tobie o tym.
Krzysztof
Opublikowano
Moduł od centralnego masz bodajże za schowkiem koło głośnika odepnij wtyczkę i wtedy sprawdź.pozdrawiam
Opublikowano
kolega mi mówił żebym jakieś kable scalił od stacyjki bo odłączenie samego alarmu nic nie daje tylko nie wiedział jakie kable tylko wiem tyle że pod kierownicą.
Opublikowano

Hehe kolega sugeruje ci obejście niefabrycznego immo... Ma racje... Zdejmij pokrywe nad nogami kierewcy i obadaj... przecięty kabel rzuci ci się w oczy... odchodziły będą od niego ze dwa kable do przekaźnika immo... Generalnie z mojej bumy wywaliłem 3 jakieś centralki 4 przekaźniki i ze 100metrów kabla... Do tego podłączyłem instalacje halogenów jak należy bo ktoś sobie "przycisk wykożystał" do swoich wodotrysków :mad2:

W bumce wszystko co niefabryczne to złe :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg