Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie dziwna sprawa :? Wczoraj po myjni zauważyłem, że w mojej feldze (motorsport 17") ucieka minimalnie (robią się małe bąbelki) powietrze. Ale to jeszcze nie jest dziwne, dziwne jest to, że powietrze ucieka z dziurki na środku rantu ! Nie gdzieś na krawędzi itd. Po prostu jest jakaś dziurka na rancie tym wewnętrznym :duh: Myślałem, że to jest gruby rant... Teraz się zastanawiam czy np po jakiejś dziurze nie pękła mi felga od środka co na wierzchu sięobjawia tylko małą dziurką... :/ Co o tym myślicie ? Tylko nie piszcie "jedź na wulkanizacje" bo i tak to dzis zrobie ale moze ktos sie z tym spotkał? Pozdrawiam i wesołych
Opublikowano
Aż tak sporego zainteresowania to się nie spodziewałem ;) Byłem w serwisie felg, felga pękła na jakiejś dziurze :mad2: co na wierzchu objawia się tylko jakąś miko dziurką. Byłem też w drugim serwisie, w jednym powiedzieli że mogę sobie taką felgo co najwyżej powiesić w garażu a w drugim, że to tak mikroskopijne pęknięcie, że bez problemu można to dać d serwisu gdzie zajmują się spawaniem aluminium. Jest u mnie w mieście serwis gdzie robią ponoć wszystko z alusami, będę próbował. Ktoś może miał taki wypadek?
Opublikowano

Raczej niemozliwe, jak by pekła to byś to widział/czuł podczas jazdy. Moze poprostu była nagrzana i sie babelki robiły? :)

Sprawdz cisnienie w tym kole, ale i tak mi sie nie wydaje mozliwym, zeby przez rant uciekało powietrze.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
Kolego trwa to juz drugi dzien. Przez noc ucieka ok. 1,2b powietrza. Wiem dokładnie w którym to jest miejscu bo sobie zaznaczyłem. Test jest prosty - troszkę śliny na palec, przykładam i są bąbelki... Co do miejsca to też jestem w szoku :(
Opublikowano

Witam taką felgę zawieś do kogoś kto spawa aluminium spawają to Tig-iem ja raz złamałem cały rant koleś mi zrobił to nawet byś sie nie kapnął że była spawana hehe

P.S po spawaniu ten koleś mi powiedział że toczą na równą gładź felgi i przez to nie jest zauważalne i wygląda super.pozdrawia