Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis wracalem popoludniu z pracy do domu i po dojechaniu (ok 20km) i zostawieniu auta na jalowych obrotach zauwazylem ze jak podnosze szybe lub skrece kolami,albo wylacze klime to miga mi przez sekunde kontrolka od oleju. Kontrolka miga gdy traci delikatnie obroty, ale jak wroca obroty na rowno lub w momencie gdy dodam troszke gazu i powtorze te czynnosci to kontrolka wcale sie nie zapali. Silnik rozgrzany po tej trasie w tak cieplym dniu trzymal obroty ciut ponad 500, nie wiem czy to nie za malo jak na 320I ? Dodam ze stan oleju jest prawidlowy, nie ma zadnych strat mocy , silnik tak jak byl zrywny tak jest. Jeszcze 1 co zauwazylem to to ze jak teraz odpalam auto to kontrolka od oleju nie gasnie zaraz po odpaleniu tylko sekunde po.Co to moze byc prosze o pomoc ????
Opublikowano

trzeba podłączyć manometr mechanik sobie poradzi jeżeli cisnienie będzie prawidłowe to może coś sie dziać z czujnikiem cisnienia

ale to bedzie wiadomo po pomiarze

Opublikowano
trzeba podłączyć manometr mechanik sobie poradzi jeżeli cisnienie będzie prawidłowe to może coś sie dziać z czujnikiem cisnienia

ale to bedzie wiadomo po pomiarze

I szczerze... Najlepiej jaby to był troszkę za mało oleju, lub walnięty czujnik... Inaczej może znaczyć ona nawet powolną agonie silnika...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
radziłbym zmierzyć ciśnienie oleju

jak to zrobic ? mechanik sobie z tym poradzi ? co w przypadku jak bedzie za niskie ?

pomiar wykonuje się na rozgrzanym silniku

manometr należy wkręcic w miejsce czujnika ciśnienia

jeżeli ciśnienie będzie za małe to może być brudny smok pompy albo słaba sama pompa