Skocz do zawartości

Świece w oleju ,m50b25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wziąłem się dzisiaj za wymianę świec w aucie , niestety w gniazdach jest dosyć sporo oleju , autko ostatnio nie miało mocy także postanowiłem je wymienić ,mam pytanie co może być jego przyczyną , oleju minimalnie ubywa jak do tej pory , tak samo chłodniczego w ogóle.

Zauważyłem , że jak odpalę silnik to moment pali mi się kontrolka od oleju , od czego zacząć ?? Czy może to być wina uszczelki od " klawiatury " ??

Z góry dzięki za pomoc

Ps. Ostatnio autko raz się przegrzało na moment , ponieważ walnęła mi pompa wody , nie wiem może to masz jakieś znaczenie ;p

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
Dokłanie tak jak napisał przedmówca. Innej opcji nie ma, żeby się olej dostał do świec. Wymień uszczelke pod pokrywą zaworów.
Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie wymieniłem na razie tylko jedną świecę żeby reszty od nowa nie ufajdać , jakiej firmy polecacie ?? Erling , Febi , Goetze ??

Oczywiście kupuję od razu cały komplet , czyli jedna ta duża plus 2 takie malutkie.

Trochę już robiłem sam w aucie , mogę spróbować sam wymienić z książką sam naprawiam czy lepiej polecić to mechanikowi??

Pozdrawiam i dzięki za pomoc :cool2:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Co do firmy to bym wybrał Febi.

A wymienić to wymienisz sam, kwestia pół godzinki. Zaoszczędzisz czas spędzony na warsztacie oraz kase.