Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym poruszyć sprawę xenonów do BMW. Sam chciałem zamontować do mojej E36 takie lampki. Zorientowałem się trochę w temacie i wniosek jest jeden. Jeżeli chcecie mieć święty spokój to najlepiej zamontować reflektory xenonowe, a nie jakieś przetwornice. Poszukałem nawet takich kompletnych reflektorów i znalazłem: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44293&item=7980421593&rd=1

Niestety za xenon trzeba zapłacić.

I jeszcze jedno. Jeżeli pojedziecie z przerobionymi reflektorami na xenonowe np. do Niemiec, to niemiecki policjant ma prawo zatrzymać dowód rejestracyjny za niesprawny technicznie pojazd.

Opublikowano

Też się zainteresowałem tym zestawem reflektor aktualizujący do BMW serii 3 (E36) :wink: w wersji z lampami ksenonowymi.

Kompletny zestaw reflektorów ksenonowych,

włącznie z lampami ksenonowymi D2S (2 szt.) i elektronicznym

zapłonnikiem, żarówkami H7 (2 szt.), z automatycznym syste-

mem poziomowania

1AL 008 875-821*

Wymagany prawem system oczyszczania szyb reflektorów

dostępny jako oryginalna część BMW.

* nie nadaje się do pojazdów z funkcją kontroli żarówek

Nic dodać, nic ująć :P

Jeżeli chcecie mieć święty spokój to najlepiej zamontować reflektory xenonowe, a nie jakieś przetwornice.

Widzę, że koledze też się podobają "dojrzałe rozwiązania" :wink:

Niestety za xenon trzeba zapłacić.

Fakt, trochę kosztuje :clap:

Pozostaje tylko:

1. kupno zestawu
  2. instalacja systemu oczyszczania szyb reflektorów (może ktoś wie ile to kosztuje w Polsce :?: )
  3. neutralizacja funkcji kontroli żarówek (czy dotyczy to tylko aut z BC :?: poprawcie jak się mylę)

i już można się cieszyć :P

PS. Gdzieś na stronach tej firmy czytałem "test" :wink: , w którym wykazano wyższość lamp Helli od typowych dalekowschodnich wyrobów, notabene sprzedawanych jako tuningowe rarytasy :mrgreen:

Opublikowano
Ostatnio na allegro byly do sprzedania xenony do E36 za 1300. Moim zdaniem troche za tanio
Opublikowano
Ostatnio na allegro byly do sprzedania xenony do E36 za 1300. Moim zdaniem troche za tanio

Heheh mysle ze to chyba dobrze jak cos jest tanie ;) Ale ja się nie znam ;);)

"I jeszcze jedno. Jeżeli pojedziecie z przerobionymi reflektorami na xenonowe np. do Niemiec, to niemiecki policjant ma prawo zatrzymać dowód rejestracyjny za niesprawny technicznie pojazd." - masz na mysli xenon bez dodatkowego osprzetu typu spryskiwacze i samopoziomowanie?

Opublikowano

Odnośnie postu powyżej:

Tak, mam na myśli xenon bez spryskiwaczy i samopozimowania. Zresztą nie tylko nie Niemczech, ale także w każdym innym kraju. W Polsce jest to nie duży problem, bo z Policją mozna zawsze "negocjować", ale wyobraźcie sobie sytuację, że podczas podróży po Europie nagle zostajecie bez dowou rejestracyjnego. Ja nie chciałbym.

Pozdrawiam

Opublikowano
No w tm wypadku to juz kaplica :duh: tak ze wypadalo by zainwestowac w delikatne spryskiwacze. A to i tak nie jest drogie . Wystarczy troche pomyslu i wolny wieczor :cool2: Chyba ze nie planujesz wyjazdu za PL
Opublikowano
Odnośnie postu powyżej:

Tak, mam na myśli xenon bez spryskiwaczy i samopozimowania. Zresztą nie tylko nie Niemczech, ale także w każdym innym kraju. W Polsce jest to nie duży problem, bo z Policją mozna zawsze "negocjować", ale wyobraźcie sobie sytuację, że podczas podróży po Europie nagle zostajecie bez dowou rejestracyjnego. Ja nie chciałbym.

Pozdrawiam

wystarczy zamontowac sobie atrapy spryskiwaczy a samopoziomowanie sprawdzane jest tylko na przegladzie- a wiec w Polsce. Ja jezdze po Europie na ciemnych szybach i przeszczepionych xenonach i nie mialem jeszcze problemow. Jezeli auto jest zarejestrowane w Polsce to podlega pod Polskie prawo a nie np Niemieckie- policjant w Niemczech nie wie co u nas mozna przerobic a co nie. W Niemczech np nawet spojler musisz miec wpisany do dowodu rejestracyjnego- musi miec Tuv- bo inaczej nie dostaniesz przegladu a podczas kontroli zabiora dowod. Polskich aut to nie chwyta :-)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

ja sie rowniez dolacze do xenonow Hella, sa naprawde solidne i warte kupna...pochwale sie i powiem ze sam mam juz takie xenony...z bledem BC nie ma co sie przejmowac bo Hella ma osobne dojscie zasilania wiec nie ma zadnego bledu. Poziomowanie jest w zasadzie juz w tym zestawie ale ja nie montowalem tego....nie ma takiej potrzeby w PL, wystarczy manualne pozionowanie....Jesli chodzi o Angel Eyes to jak najbardziej sa w zestawie...przy czym musze dodac ze sa duzo lepsze niz w piatkach bo nie sa zolte ale biale....efekt murowany...

ps. porownywalem z z ksenonami in pro...mialem je rowniez na probe....i nie warto, slabe i nie profesjonalne wykonanie

pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

ja sie rowniez dolacze do xenonow Hella, sa naprawde solidne i warte kupna...pochwale sie i powiem ze sam mam juz takie xenony...z bledem BC nie ma co sie przejmowac bo Hella ma osobne dojscie zasilania wiec nie ma zadnego bledu. Poziomowanie jest w zasadzie juz w tym zestawie ale ja nie montowalem tego....nie ma takiej potrzeby w PL, wystarczy manualne pozionowanie....Jesli chodzi o Angel Eyes to jak najbardziej sa w zestawie...przy czym musze dodac ze sa duzo lepsze niz w piatkach bo nie sa zolte ale biale....efekt murowany...

ps. porownywalem z z ksenonami in pro...mialem je rowniez na probe....i nie warto, slabe i nie profesjonalne wykonanie

pozdrawiam

Swojego czasu szukałem ale używanych ... można wiedzieć gdzie kupiłeś swoje, no i najważniejsze za ile :) :?:

Opublikowano
Witam. Ja tez zastanawiam się nad zmianą lamp w e36 . Jakie lampy polecacie nie koniecznie ksenonowe ?? I jak to jest z tymi ksenonami kupuje się kompletne lampy czy przetwornice itp ?? Czy w czasie przeglądu nikt się nie czepia ze nia ma spryskiwaczy na ksenonach ?? Najlepiej jak by ktoś podał ceny i firmy które się tym zajmują .Pozdrawiam
Opublikowano
Swojego czasu szukałem ale używanych ... można wiedzieć gdzie kupiłeś swoje, no i najważniejsze za ile

cena to 760 €, gdzie :Berlin dokladnie z tej aukcji

http://cgi.ebay.de/KLARGLAS-XENON-SCHEINWERFER-BMW-E36-HELLA-NEUWARE-AJG_W0QQitemZ7992580400QQcategoryZ44293QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

podaje nizej link w tej chwili widac sa troche tansze dzwoniac do firmy mozna jeszcze pare grosza upuscic...

na dodatek pozbylem (sprzedalem) "niepotrzebny" system poziomowania za calkiem dobra kase... w sumie xenony hella wyszly mnie ok 600 €... montaz byl dziecinnie prosty, szczegolowy opis jest przy kazdym zestawie