Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W Sierpniu ubieglego roku samochod zaczal tracic moc, a w przewodach paliwa w silniku zobaczylem babelki powietrza. Z kazda godzina sytuacja sie pogarszala, az do tego stopnia ze zgasl 3 razy i za 4 razem co prawda odpalil, ale juz nie dalo sie jechac. Mechanik wymienil sam wklad pompy paliwa, prawdopodobnie dobieranej na oko. Podzialalo, az do wczoraj. Te same objawy. I nie wiem co robic. Nigdzie w Rzeszowie nie moge kupic samego wkladu.

Jeden ze sprzedawcow powiedzial mi, ze jego klient wymienil 3 takie dobierane wklady w ciagu 3 miesiecy i sadzi ze to z powodu zlego cisnienia, i najepiej kupic caly zestaw (1) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC51&mospid=47440&btnr=16_0317&hg=16&fg=15

Czy myslicie ze to moze byc prawda? Caly zestaw kosztuje ponad 2x tyle co wklad. Nie wiem czy jest potrzeba inwestowac w cos takiego. Macie jakies doswiadczenia?

Auto: BMW e36 318 TDS 97'

Pzdr

Opublikowano
W golfie wymieniałem też sam wkład i z tego co wiem chodzi do teraz a wkłady te są bardzo podobne do tych z BMW. Bardziej podejrzewał bym jakość wykonania Twojego nowego zamiennika, w pompie ważne jest cisnienie (5 bar).