Skocz do zawartości

Touring ostre myszkowanie po drodze POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
siemanko zamowilem komplet amorkow kompletnych plus koncówki drążków kierowniczych jak tylko przyjada czesci i to zamontuje napeno zdam relacje dziekuje panowie baaaaaaardzo podsuneliscie mi wiele pomysłów z których napewno skorzysta,
Opublikowano
  • Autor

niekończącej się opowieści ciąg dalszy

pozamawiałem części podjechałem jeszcze na kanalik aby ostatni raz rzucic okiem czy wszystko mam co wydaje mi sie jest do wymiany a tu zonk. NA OBU TYLNYCH ZMORTYZATORACH POSPADAŁY OSŁONY Z ODBOJNIKAMI. ręce opadają. Czy to jakies fatum ?????? i co może się stac bo pare dni juz może tak jezdzilem bez tego PANOWIE PONOWNIE PROSBA O POMOC I SZYBKO ODPOWIEDZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jak jeździłeś po osstrym błocie to masz lipe. ale jak pare dni takie jak teraz to raczej nic nie bedzie.
Opublikowano
a wina myszkowania nie jest czasem maglownica??????????? bo to tez czesto pada w buniach
Opublikowano
  • Autor
czy jezeli padła by maglownica nie czuł bym jakos tego na kierownicy ???? bo wlasnie jest tzn ja mam takie odczucie jak by mnie delikatnie kierownica nie słuchała i jeszcze jeden temat przy okazji. wlasnie okazalo sie ze moje aluski dedykowane sa serii 5 czy to moe miec wplyw ????
Opublikowano
Jestem nowy,tak więc przepraszam jeśli wetnę się nie w to miejsce.Chodzi mi o problem z myszkowaniem po drodze.Doświadczyłem tego samego tydzień temu.Zmieniłem opony i felgi na letnie.Czyli 205/60/15.Zimówki miałem wąskie :lol: I nagle auto zaczęło pływać i uciekać bokiem i tyłem.O co chodzi? Doszło do tego że zjechałem na pobocze i sprawdzałem czy dobrze przykręciłem felgi.A jaka jest prawda? Szersze opony,niestety przy stanie naszych pięknych dróg,bardziej wpływają na obciążenia i usterki naszych układów zawieszenia. A także uwidaczniają szybko gdzie są jakiekolwiek luzy.Dobra,wróćmy do meritum.Gdybyś miał coś nie tak z przodem np.amortyzatory uwalone itp. to sposób zmiany toru jazdy jest trochę inny niż to opisujesz.Ewidentnie jest to wina tuleji podprogowych tylniego wachacza wzdłużnego.Lub tylnich amorów. Ja postawiłem na to pierwsze i auto na powrót przykleiło się do drogi.Nie trzeba wymieniać całego wachacza,wystarczy simmemblok(chyba żle napisałem)Dobre,a nie takie drogie są firmyLEMFORDER.W Krakowie ok.39zł.Wymiana 50zł.
Opublikowano
U mnie to samo po zmianie zimówek na letnie szesznastki zrobiło sie identycznie :shock: Auto lata teraz po drodze tak że prawie dwa pasy są moje i byle jaka koleina wyprowadza auto z toru.I podobnież zbierzność jest zrobiona(mam rachunek) :D To zostają chyba amotyzatory z tyłu bo nie widać luzów w zawieszeniu i przednie mam nowe