Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polerując ręcznie używam pasty "tempo".

w/g mnie nie wszystko co tanie musi być niedobre i właśnie potwierdziła to ta pasta.

Jakiś czas temu polecono mi na próbę taki balsam i jak dla mnie, jest rewelacja :cool2:

Jeśli mam dostep do maszyny, to wtedy używam pasty "Farecla G3" tylko trzeba wiedzieć jak ją użyć bo mozna łatwo zniszczyć lakier.

Edytowane przez Boggy e36
Opublikowano

kolego Boggy e36 - odśwież linka, bo ma puste przekierowanie :|

A co do polerki ręcznej, to pasta Tempo jest b. dobra.

Maszynowego polerowania osobom z zerowym doświadczeniem nie polecam, bo można sobie przepolerować lakier troszke za bardzo...

Opublikowano

Ja również polecam pastę tempo do ręcznej polerki.

Również ten balsam jest bardzo dobry, można nim szyby i uszczelki przetrzeć i nie zostawia śladu.

Opublikowano

Jeżeli twój lakier nie jest akrylem to unikaj wszelakich środków koloryzujących.

Metaliki i perły składają się z bazy ( koloru :) ) i na nie idzie bezbarwny czyli klar.

Zewnętrzna warstwa w tym wypadku jest bezbarwna i kładzenie wszystkiego co koloryzuje porównywalne jest do próby pokolorowania "szyby którą położysz na lakier" :hand: