Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj pojeździłem troche po mieście i ładnie zgrzałem betke, nie hamowalem ostro a raczej normalnie. Gdy dojeżdzałem już do domu, po ok 20 km jazdy do po mieście, w korkach zaczął mi opadać hamulec.

Prawa felga była gorąca. Prawdopodobnie mam juz do wymiany klocki + tarcze bo dzisiaj rano wyświetlił mi sie komunikat, wczoraj pewnie też ale nie zauważyłem. Ale nie o to chodzi...

Dlaczego ten hamule mi sie zapadal ? Dzialal dopiero pod koniec wcisniecia, tak jakby uklad byl zapowietrzony. Dzisiaj rano jak jechalem do pracy wszystko było ok. Hamulec byl twardy i auto hamowalo dobrze, tak jak zawsze :)

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
Na początek proponuję wymianę płynu hamulcowego i ogólną kontrolę układu hamulcowego. Pozdrawiam

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano
Nie, jeszcze nie wymienilem. We wtorek oddaje auto do warsztatu na remont motoru + przy okazji nowe tarcze, klocki no i płyn. Aktualnie moja sytuacja z opadajacym hamulcem się nie powtarza, ale chciałem zapytać czy to nie jest przypadkiem syndrom padającej pompy hamulcowej czy czegoś po drodze. Nie okłamujmy się, przy układzie hamulcowym nie ma co ignorować takich przypadków :)