Skocz do zawartości

szyber mech na el sterowanie?? jak to zrobic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam mozliwosc wyciagniecia z beemki ktora ma el szyberdach czesci

ja mam u siebie mechaniczny i chcialbym przerobic go na elektryczne sterowanie-1 co mi jest potrzebne?? jakie czesci mam wyciagnac z tamtej beemki???

2. ciezko to przelozyc??

3. jak to w ogole zrobic..moze ktos mi napisze co jak-jak to zrobic pozdrawiam;]

Opublikowano
Ogólnie operacja nie jest trudna ale za to czasochłonna i bardzo skomplikowana. Wiąże się ze ściągnięciem podsufitki a jak wiadomo jeżeli w e36 podsufitka się jeszcze trzyma to lepiej jej nie ruszać. Myślę że sprawa nie warta zachodu. Jak koniecznie musisz mieć elektryczny to kup sobie wkrętarkę i natnij rowek na trzpieniu od korby :lol:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
wystarczy wyciągnąc korbke i zamiast niej wsadzić silniczek i pociągnac do niego zasilanie potrzeba tylko tapicerke z przyciskiem w miejsce tej z korbka plus silniczek i nic więcej 30 min roboty NIE TRZEBA PODSUFITKI WYCIĄGAĆ :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niektorzy po prostu chyba nie sa kumaci na tyle zeby samemu cos w aucie zrobic, wyciagniecie podsufitki to pol godziny, nastpne pol to zdjecie szybra, tak wiec niewiele, ale raczej bedzie to potrzebne do zalozenia silnika w miejsce korbki i pociagniecia wiazki, pozdro ;)
Opublikowano
Dokładnie tak jak napisał darooe36 nie trzeba żadnej podsufitki ściągać . Trzeba tylko zasilanie podciągnąć ja wziołem spod zapalniczki a pociągłem prawym słupkiem. Oczywiście trzeba tę zaślepkę z przełącznikiem , silniczek z przekaźnikiem no i dobrze by było orginalne kostki mieć i to wszystko pasuje plug and play. Aha uważaj na gwinty przy szyberdachu są strasznie delikatne bo aluminiowe
Opublikowano
Ja robiłem to znajomemu w 30 minut i jakoś nie napotkałem na nic skomplikowanego, na chyba, że mówimy o sytuacji w której czynność skomplikowaną stanowi dla nas np. zmiana koła na zapas - wtedy to rozumiem :mrgreen:
Opublikowano
Ja robiłem to znajomemu w 40 minut i jakoś nie napotkałem na nic skomplikowanego, na chyba, że mówimy o sytuacji w której czynność skomplikowaną stanowi dla nas np. zmiana koła na zapas - wtedy to rozumiem :mrgreen:
Opublikowano

Mam pyt do zakładających elektryke do szyberu:

Z tego co widziałem elektryczny szyber ma w głównej płycie wyciecie na silniczek (widocznie sie niezbyt mieści) a każdy manualny jest pełny w tym miejscu, czy faktycznie musi mieć wycięcie i macie krzywo poprzykręcone mechanizmy, czy ori to wyciecie jest po to by był zapas na silniczek?

Opublikowano

Jarku a tu mi bolca zabiłeś

W sumie to ja wymieniałem cały szyber bo mój jak kupiłem autko miał zawiasy połamane i na dodatek był czymś zaklejony ale nie pamiętam czy miał wcięcie czy nie ale myśle ze chyba to większego problemu nie stanowi wyciąć kawałek plastiku

Opublikowano

zalozylem wlasnie przed chwią elektryke do szybera.

wszystko chodzi jak nalezy mam tylko pytanie do tych co zakladali:

1. swieci mi sie non stop podswietlenie przycisku-u Was tez tak jest?? w sumie to podpiąlem się pod zasilanie do lampki:) ciekawe czy nie bedzie rozladowywac aku....

2. mam pourywane zaczpy w tej zaslepce duzej co maskuje caly mechanizm... jak to kurde przyczepic czyms zeby to nie spadalo ???:D heh