Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pierwszy raz po zimie chciałem nacieszyć się otwartym szybrem, no i powstał problem.

Szyberdach się uchyla bez problemu, natomiast gdy chce go otworzyć to efekt jest następujący:

-przesuwa się on o około 10 mm z prawej strony (patrząc z góry), lewa nie drgnie

-silniczek się wyłącza po kilku sekundach trzymania (pewni jakaś nadmiaroprądówka)

- nad tą osłoną przed słońcem (chodzi o tą ruchomą klapę na podsyfitce) powstaje jakieś uwypuklenie, na tyle duże żeby ruszyć tą osłoną.

Wiem że czeka mnie zabawa z tym tylko czy ktoś z was ma zdjęcie dachu z szybrem bez tapicerki na nim?

No i co mogło paść?

Dach się zamyka po uchyleniu bez problemowo, ale się nie otwiera

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

siema, w weekend zwlalem caly szyber bo zmieniam podsufitke (na mpakiet hehe :)) jeszcze jej nie zalozylem wiec jak cos moge zrobic foto szybra na aucie bez podsufiktki, jak chcesz mam tez drugi szyber juz wyjety z auta, powiedz ktorej strony chcesz fotki to zrobie,

chyba ze chcesz (moze bedziesz musial) caly szyber zwalac, zajelo mi to godzinke na oko, kumpel byl potrzebny do wyjecia podsufitki, zeby jej nie pogiac i do wyjecia juz samego szybra bo to troche wazy i jest duze, takze jak cos polecam wyjac, moze naprawisz a przy okazji nasmarujesz slizgi, bo moze dlatego cos tam nie dziala,

polecam wyjac bo nie jest to nic trudnego, jak cos to pytaj, pozdro ;)

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc. Fotki się przydadzą. Tylko zastanawie mnie co takiego jest nad tą osłoną przeciwsłoneczną że ąż mi ją wybrzusza jak zamykam szyber?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i okazało się że cała wina jest po stronie dwóch ślizgów szybra a mianowicie tych, które są na końcach spirali (linek).

Obydwa czyli lewy i prawy są połamane.

Ma ktoś z was na zbyciu takie ślizgi ?