Skocz do zawartości

elektryka - dlaczego brakuje sterownika pod kanapa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem tu nowy wic wybaczcie bledy mam problem z bmw e32 735iL

chodzi o elektryke a dokladnie pod tylna kanapa sa rozne sterowniki i jednego brakuje niewiem jakie tam sa od czego mam 2 luzne wtyczki czarna i biala pomozcie pzdr

Opublikowano
Tak z tym ze tam ktos troche pociol i wpiol sie kablem ktory idzie gdzies do przodu auta , widzialem na allegro sterownik z 2 gniazdami czarnym i bialym i to mnie zastanawia duzo rzeczy mi niedziala takich jak awaryjne spryskiwacze swiatla cofania asystent parkowania tepomat wskaznik temp silnika i wentylator nadmuchu moze to ma jakies powiazanie z tym sterownikiem???
Opublikowano
Tak z tym ze tam ktos troche pociol i wpiol sie kablem ktory idzie gdzies do przodu auta , widzialem na allegro sterownik z 2 gniazdami czarnym i bialym i to mnie zastanawia duzo rzeczy mi niedziala takich jak awaryjne spryskiwacze swiatla cofania asystent parkowania tepomat wskaznik temp silnika i wentylator nadmuchu moze to ma jakies powiazanie z tym sterownikiem???

Te rzeczy nie działają właśnie z powodu braku tego modułu.

Opublikowano

z tego co pamiętam te wtyczki są od puszki oryginalnego alarmu...

czy masz fabryczny alarm (czerwona dioda na kratce wentylacji na górze deski rozdzielczej )? - jeżeli nie to te wtyczki maja być luźne .

to że coś tam jest do tego dopięte - to moze jakiś dokładany alarm ...

to jest moduł alarmu:

http://www.allegro.pl/item597398176_bmw_e34_przekaznik_komputer_sterownik_alarmu.html

a tu dioda alarmu :

http://bmwe32.masscom.net/johan/remote_locking/ir_programming.jpg