Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tym razem posiadaczy wiekszych bum

Problem jest taki ze co jakis czas wyskakuje nie wiedziec czemu cos takiego

http://i40.tinypic.com/28cf4ea.jpg

Ogólnie blad byl kasowany w bmw i znowu ostatnio wyskoczyl. akurat to jest auto ojca wiec nie wiem czy cos robil zle. Kiedys slyszalem ze nie nalezy wylaczac silnika na maks skreconych kolach, ale nie wiem czy to o to chodzi.

Prosze o pomoc i ewentualnie co zrobic zeby to zlikwidowac, bo cos pisze o kreceniu kierownica, ale jak :shock:

A przy okazji, jakie sa zarowni do ringow, czy zwykle postojowki, czy jakies nietypowe??

Pozdrawiam

Opublikowano

A przy okazji, jakie sa zarowni do ringow, czy zwykle postojowki, czy jakies nietypowe??

Pozdrawiam

Ringi o ile się nie mylę mają żarówki H6W, ogólnie dość ciężko spotkać w pospolitych sklepach, ale w dobrych będą. Koszt ok. 10zł i 5 min roboty. Lub drugie wyjście w ASO żarówka w całej obudowie ok. 100zł.

Poczytaj ten post i będziesz wiedział co i jak http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94864&postdays=0&postorder=asc&highlight=ring&start=0

Pozdr!

Opublikowano

thx, jutro sprobuje sie dostac do nich jak znajde chwile czasu

moze nie popsuje;)

Opublikowano
thx, jutro sprobuje sie dostac do nich jak znajde chwile czasu

moze nie popsuje;)

cała oprawke od ringów sie odkreca, nie ściskaj tych dwóch uchytów bo ja tak połamałem oprawke.

jak wyciągniesz całą oprawke to bedzie sie ona składała z dwóch czesci, jedna wsunieta w druga i wszystko zgrzane dwoma zgrzewami, podważasz lekko wokół zgrzewów, powiny pęknąc i wysuwasz jedno z drugiego, wymieniasz zaróweczke, zsuwasz, sklejasz taśma izolacyjna szczelnie i cieszysz sie zaoszczedzona kasą ;]

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam tym razem posiadaczy wiekszych bum

Problem jest taki ze co jakis czas wyskakuje nie wiedziec czemu cos takiego

http://i40.tinypic.com/28cf4ea.jpg

Temat znany niestety posiadaczom BMW z serii 1. Do wymiany mechanizm blokujący koło kierownicy, to nie jest usterka czysto elektroniczna.

Opublikowano

Natek, pokombinuję choć zaczynam sie bać po opisie :)

pimposh no też tak myslałem, zaczęło mi się to po tym jak w hiszpani odholowali mi auto na parking policyjny :)

tylko w takim razie dziwie sie czemu w BMW coś kombinowali a nie zaproponowali wymiany tej części :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

w bmw teraz powiedzieli ze zeby ten blad z kierownica nie wystepowal wystarczy wgrac najnowsze oprogramowanie. koszt 700zl:]

ale cos mi sie nie chce wierzyc ze to tylko to i pewnie chca dodatkowa kasiore wyciagnac:/

co o tym myslicie??:)