Skocz do zawartości

walenie najprawdopodobniej mostu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem z moją e60, jest to silnik 530d skrzynia automatyczna. A więc gdy samochod jest mocno rozgrzany tak po (60 km) ostrej jazdy zaczyna walic cos z tylu samochodu, robi sie wtedy gdy sie nim przycisnie a pozniej sie gazu popuści on wrzuci wyższy bieg, spadnie z obrotów i nadle łup i dzieje sie tylko tak na biegu 5-6, na nizszych jest spoko. Czy to most? Koszt naprawy? Z góry dzieki. Pozdrawaim
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
i co udało rozwiazac ci sie ten problem ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanał na YouTube

https://youtube.com/channel/UCxH2eXFg5Y0BJLJyWR5G0pQ

Opublikowano
elastyczny łącznik wału, miałęm to samo :wink:
Opublikowano
Witam. To niestety nie łącznik elastyczny(wymieniłem). Prawdopodobna usterka to" Błąd czujnika prędkości piątego biegu"+pęknięty koszyk na którym jest zamontowany
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Odswieze, jak sie skonczylo to wszystko>?? Ja mam podobnie, pomiedzy 3-4 biegiem, pierwszym razem myslalem ze ktos mi w tyl wjechal, tak walnelo!! A do tego ciagle mi chuczy tyl- podejrzewam most!? Zrobilem trase 6 000 km i nie zalowalem nogi, wiec pewnie padl most,ale ludze sie jeszcze ze moze ta podpora, co myslicie???? Dodam ze chuczy caly czas, zimny, nagrzany, male predkosci i duze-tyle ze odglos sie zmienia przy roznych predkosciach!
Opublikowano
Witam. Mam taki problem z moją e60, jest to silnik 530d skrzynia automatyczna. A więc gdy samochod jest mocno rozgrzany tak po (60 km) ostrej jazdy zaczyna walic cos z tylu samochodu, robi sie wtedy gdy sie nim przycisnie a pozniej sie gazu popuści on wrzuci wyższy bieg, spadnie z obrotów i nadle łup i dzieje sie tylko tak na biegu 5-6, na nizszych jest spoko. Czy to most? Koszt naprawy? Z góry dzieki. Pozdrawaim

Mam bardzo podobnie ale w x5. Po podpięciu skrzyni do kompa nie wyskakuje żaden błąd. Wymieniłem poduszki na tylnym wózku, były pozrywane. Walnięcie jest tylko delikatniejsze, ale mam podobne wrażenie jakby ktoś mi w tyłek wjechał. Może ktoś ma pomysł co to. Ja obawiam się że to automatyczna skrzynia biegów. Ale bez rozebrania nie da się tego potwierdzić. U mie nic nie chuczy czy buczy. Tylko wali czasem w plecy :( . Jadąc w tiptornicu, nic się nie dzieje, nawet gwałtowne redukcje nie powodują tego nieprzyjemnego zdarzenia. Czekam na uwagi kolegów.