Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję opon 235/50/18 typu run flat do X3 bo takie były fabrycznie. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tych opon (pomijam jakieś micheliny za 1600pln sztuka) pytanie czy mogę zastosować normalne ogumienie oczywiście wzmacniane itp ale bez run flat ? czym to grozi i skutkuje poza tym że jak przebiję oponę to nie pojadę bo nawet dojazdówki nie mam... czy felgi nie są jakieś inne bo słyszałem że na normalne felgii opony run flat nie założymy a na felgi przystosowane do run flat można założyć normalną oponę.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Tak jest tez załozylem normalne opony o tym samym rozmiarze a jak boisz sie o dziure w oponie to kup sobie pianke do opon koszt 12 zl albo dwie bo duzy rozmiar ale dokladnie sprawdziles czy nie masz dojazdówki? Bo je tez tak myslalem kupiłem 2 pianki i wczoraj wymienialem na zimówki i sie okazalo ze jednak mam tylko ladnie obudowane sam bylem w szoku :duh: