Skocz do zawartości

530d Po wyłączeniu stacyjki silnik pracuje przez 2-3 sekundy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z 530d E39 z 1999r. Zapala i jezdzi bardzo ładnie ale gdy chcę je zgasić to czasem po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka silnik pracuje nadal przez jakies 2 sekundy. Kto wie co to może być??
Opublikowano

ciekawe to masz

A jak wyciągniesz kluczyk i silnik dalej chodzi to jak się mają zegary?Są w stanie pracy, zapłonu?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Miałem to samo kilka razy w sojeje 530d wyglada to na zacinajacy sie zawór w pompie wysokiego cisnienia. U mnie w zimie miałem takie akcje póznij same ustapiły. Może paliwo gorsze a póżnije lepsze i problem sie skonczył. Albo stacyjka nie rozłacza ale mniej prawdopodobne. Tylko że u mnie gasł po powiedzmy 1s nigdy dłużej nie chodził po wyłaczeniu stacyjki

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Jezeli silnik poddany zostanie tuningowi i bedzie zbyt uboga mieszanka, to wypalaja sie denka tlokow, przez co dochodzi do sytuacji, z esie nawet nie da wylaczyc samochodu az wypali sie caly olej z miski olejowej:) mam nadzieje, ze to nie jest to o czym pisze;) filmy na youtube;)
KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !
Opublikowano
u mnie była seria 184KM wiec to napewno nie to. i jakby było to o czym piszesz to by wogóle nie mógł wyłaczyc silnika a to jest taka sytuacja że on wyłacza sie z małym opózniniem do wyłaczenia stacyjki. po mojemu to ten zawór co reguluje cisniniem paliwa w pompie ( można go wyminic bez ruszania pompy jesli usterka bedzie sie powtarzac :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa