Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

No i tak jak w temacie ... a konkretnie chodzi mi o mój samochodzik... z wyglądu chciałbym zmienić lampy przód tył, zderzaki od m3 (może też lustereczka) , felgi no i lakier ... wnętrze obszyć skórką i to wszystko ...

moje pierwsze pytanie teraz do was jakie części mechaniczne wymienić żeby samochodzik działał młodziej ... byłbym wdzięczny gdybyście wymienili części wraz z producentami ...

pytanie drugie to czy nie lepiej sprzedać betke, dołożyć kwit który będzie potrzebny na wyżej wymienione sprawy i kupić nowszy model ?

jak wy oceniacie te zamiary ? dzięki z góry i pozdrawiam

Opublikowano

Po 1 która trójka? E30, E36, E46.....?

Jesli myslisz o takich zabiegach przy e30 czy e36, i chyba o ten ostatni model Ci chodzi ( wykluczam date produkcji auta) to lakierownie, skory, dodatki przekraczaja wartosc pojazdu :jawdrop:

ja da lbym sobie siana w tylek, próbował sprzedac samochod dolozyc te kilka tys i kupic cos mlodszego, czy z lepszym wyposazeniem.

Jak dla mnie bezzwrotna inwestycja sporych pieniedzy.

Opublikowano

betka to e46 ... no ja właśnie nie wiem co zrobić ... wole się zapytać ... wiesz jestem młody to moje pierwsze autko ... 20 tyś . dokładam i kupuje nowsze i chciałbym coupe co o tym myślisz...

poza tym jeśli, może się ktoś wypowiedzieć jeszcze to super ... mam plany jakieś w mojej głowie ale nie do końca wiem co zrobić ...

Opublikowano

Zależy co kto lubi - nie ma jakiejś uniwersalnej recepty.

Dla samego wyglądu, to lakier, wszystkie uszkodzone/zniszczone listwy i platiki, czy uszczelki, lampy, wycieraczki (tak tak :) ), dywaniki, skóra na kierownicy, skóra na tapicerce, nowe felgi i oponki, nowe zderzaki/listwy boczne itd.

Jak dla mechaniki, to zawieszenie (niekoniecznie wymiana całego - tylko gumy, ew. amorki, sprężyny jak siadnięte), wszystkie płyny, świece, kable WN (jeśli nie są cewki), wszystkie paski, wszystkie filtry itd.

A poza tym - np. nowe audio

I tak dalej w nieskończoność

Opublikowano

i nie obszywaj siedzeń tylko kupi ori skórzaną tapicerkę, bo nikt ci tego tak pożądanie nie wykona jak fabryka

ja bym zaczął od ładnej felgi i gleby, naprawdę wiele daje w wyglądzie

potem to już zależy od kasy, można doposażać beemkę w różne gadżety, ale tylko oryginalne, chyba że mowa o audio, tu niestety fabryka się nie popisała i żeby coś osiągnąć trzeba wszystko wywalić i zrobić od podstaw