Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlasnie zakupilem most jest on pusty (bez oleju) i zastanawiam sie jakie olej wlac i ile go tam wchodzi.....

moze ktos sie orientoje

Opublikowano

A ja wymieniałem w swoim moście i wszedł tylko 1 litr a wlewałem Mobilube 1SHC 75W/90

Do autora postu: wpisz na podanej stronce nr VIN i wszystko będzie jasne ile oleju mieści twój dyfer

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

most wymieniony i napelniony nowym olejem... i wszystko gra

z tym ze mam jedno pytanie moze ktos sie orientuje jak wybic lozyska na walku atakujacym w moscie poprzedni sie wysypal i chcialem poprostu go rozebrac

Opublikowano
podłączam się do prośby, mógłby mi ktoś napisac jaki olej dokładnie, gdzie i ile go wchodzi bo zamierzam wymienić wszystkie i zastanawiam się nad szczegółami :P
Opublikowano
ja jestem juz po wymianie kupelem ,,nowy" most pusty ze wzgledu ze nie wiedzialem jak sie zachowoje nalalem najgestrzy olej Hipol weszlo go ok 2 litrow nie jestem w stanie okreslic dokladnej ilosci z tego wzgledu ze ze most byl napelniany poza samochodem wiec dla ulatwienia sobie wlewania ustawilem go pod katem.... gorna sroba o ile sie nie myle jest tez znacznikiem stanu
Opublikowano
miałem bardziej na mysli jaki olej do skrzyni, silnika (z tego co wiem 10w40 lub 15w40) mostu właśnie :P chodzi mi głównie o tym i marke, a ilość to może być nie dokładna