Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam.

tym razem problem polega na:

Gdy silnik sie nagrzeje zostanie zgaszony i urochomiony ponownie powiedzmy po 5 minutach jadac przez jakies 15 30 metrow jest ok potem pojawia sie problem samochod nie moze isc dalej spadaja odrazu obroty wcisakajac sprzeglo dajac mu gazu maksymalnie stzreli cos w silniku z 3-4 razy i samochod jedzie dalej i jest ok. iproblem ten zdarza sie po kazdym ponownym urochomieniem silnika gdy wczesniej byl nagrzany.

stzrelanie przypomina dziwk motorynki jak lapa nagar . ale strzela w silniku

prosze o pomoc bo juz dostaje szlu.

ps na komputerze zero bledow

Edytowane przez Koziolek
Opublikowano
Kolego sprawdź przewody,kopulkę i sondę jak rozgrzana jest.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
sonda chodzi tak jak pwoinna tak mechanik mowil. kable to jakie sprawdzic. robi mi tylko tak jest rozgrzana i co to moze strzelac???
Opublikowano
Kable jak ciemno i silnik rozgrzany,mogą przebijać po rozgrzaniu,będziesz widział.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Miałem bardzo podobnie w e36.

Dodatkowo, kiedy zaczynało się tak dziać, musiałem zjeżdzać z drogi, bo przez chwilę nie było reakcji na pedał gazu a jak go wciskałem to miał dziwne drgawki i silnik żył jakby swoim życiem.

U mnie winna była zawieszająca się sonda.

Komp też błędu nie wyrzucał, bo widział że działa, ale był na tyle "głupi" i niewidział że nieprawidłowo.

Opublikowano
czyli co ja mam z tym robic?? wymieniac czesci po kolei to bezsensu a nie mam od kogo podmienic. tak jak piszesz kolego musze zjechac na chwile no doslawnie 10 sekund przegazowac i jade normalnie dalej. iel za sonde
Opublikowano
Miałem bardzo podobnie w e36.

Dodatkowo, kiedy zaczynało się tak dziać, musiałem zjeżdzać z drogi, bo przez chwilę nie było reakcji na pedał gazu a jak go wciskałem to miał dziwne drgawki i silnik żył jakby swoim życiem.

no tak wlasnei robi zavczyan sie trzasc nei reaguje na gaz i nagle wkrecajac sie na obroty strzeli cos w niej pare razy i jest ok

Opublikowano

Podmień sondę a jak nie masz skad to odepnij ją z kostki pod autem i pojeździj dzień... dwa

Po odpięciu nie będzie ogłupiać kompa i ta usterka powinna zniknąć.

Komputer przejdzie w tryb awaryjny co powinno objawić się ciut większym spalaniem i ewentualnym niedużym spadkiem mocy.

Ale będziesz miał pewnośc bo jeżeli sonda jest temu winna to drgawek i innych objawów które opisujesz, nie powinno już być.

Opublikowano
sonda lambda odlaczona. narazie zachpowuje sie autko normalnie tyle ze troche bardziej przymulone. no ale musze ja jeszcze troche obadac bo ogledzinyu byly tak na szybkiego