Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem polega na tym ze gdy wylaczam silnik ten kreci jeszcze ze 2-3 obroty.... :jawdrop:
po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano
normalnie w takich sytuacjach winowajcą są za wysokie obroty na biegu jałowym.... ale ja rzadko mam "normalne sytuacje" :mrgreen:
Opublikowano
a co do swiec to niedawno wymienialem wszystkie na NGK :) wiec swiece tez odpadaja :cool2:
Opublikowano

mzoe zle mysle - ale jak przegrecis kluczyk zeby silnik zgasl , a on wczesniej pracowal np z predkoscia 1000 obr/min to po wylaczeniu zaplonu nie zatrzyma sie od razu jakby ktos wsadzil mu łom miedzy tłok a głowice tylko i jeszcze pare razy obruci z rozpedu....

chyba ze kreci o wiele za dlugooooooo..... wtedy to moze byc wina np. świec o nieodpowiedniej cieplocie.... mialem tak w jawie - gasilem zalon a on nic dalej chodzil - sciagalem kapturek a on nic - wiec go bralem na przetrzymanie - wkoncu gasł - moze to tez jest sposob :cool2:

Opublikowano
silnik pracuje z ok 650 obr/min wiec powinien gasnac bez problemu, a swiece sa dobrane do silnika wiec tez nie doszukiwalbym sie w nich przyczyny... ale zawsze moge sie mylic :wink:
Opublikowano
z tego co piszesz to typowy objaw dla BMWz gazem! czy sie myle? też tak miałem u siebie do czasu gdy nie zmieniłem CPNu! zmiana gazu spowodowała koniec problemu! ale jeszcze powiem tyle że bardzo często są takie sytuacje w BMW zaraz po założeniu instalacji ale z czasem to sie uspokoi, najczęściej zdarza sie to w upalne dni...
Opublikowano
ale z tego co pamietam to cos takiego wystepuje rowniez podczas "jazdy" na paliwie...
Opublikowano
sprawdź czy oby napewno ! ale myśle ze na benzynie chyba nie! oczywiście na początek zmień jednak świece. załóż NGK to najlepsze świece jakie do tej pory udało mi sie wybrac do BMW zapłacisz z 80zł ale warto
Opublikowano

Masz gaz w samochodzie??? Jeżeli tak to temat dla gazowników.

Jak nie to z tego co pamiętam to w Twoim silniku jest jeszcze kopułka i rozdzielacz. Ja bym tu szukał.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

witam

po wyłaczeniu zapłonu nie jest podawane paliwo ani iskra i silnik nie bedzie chodził i tu szukaj przyczyny

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS