Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E36 miałem dość nisko posadzoną na sprężynie, na niskim profilu kapcia i powiem że nie mogłem doczekać się kiedy włożę zimówki bo choć nie wyglądała to jazda była bardziej komfortowa.

Co do tulei to moim zdaniem jeśli już masz i tak sporo elementów które robią dobry efekt wizualny kosztem wygody to ja założył bym zwykłą serwisową (która jest może i mniej trwała ale bardziej miękka), chociaż nie dodasz kolejnej rzeczy która je utwardzi.

A te z allegro to jakąś chińszczyzną mi zajeżdżają.

To takie moje zdanie na ten temat.

Opublikowano
Na forum jest juz temat dotyczacy tych tulei. Warto je założyć. Są bardziej trwałe od standardowych i poprawia się prowadzenie auta. Mój znajomy założył takie do siebie i bardzo sobie chwali. Też się do nich przymierzam. Wymagają ustawienia geometrii po montażu.
Opublikowano
Jak dla mnie pouliretan w aucie użytkowanym na co dzień to hardcore. Sa twarde i w przeciwieństwie do pełnych tulei metalowo-gumowych nie umożliwiają zadnego ruchu. Poza tym wahacz będzie się w nich obracał ślizgowo, co przy braku ochrony przeciwkużowej spowoduje stosunkowo szybkie zużycie. Nawet minimalny luz na takiej tulei powoduje bardzo głośne stuki. W autach wyczynowych jak najbardziej wskazane, ale w samochodzie do jazdy na co dzień uważam że nie jest to dobra inwestycja.
Opublikowano
Pawel ale poliuretam to nie plastik a elastomer, te żółte to są miększe ale niema co gdybać zamontuje i napisze jak sie jezdzi na tym.
Opublikowano
to czekamy na wrazenia z jazdy,napisz do mnie na pw jakbym mial przeoczyc :) mi glownie chodzi aby zminimalizowac szarpanie kierownica na nierownosciach przy zalozonych 17 i niskim zawiasie
Opublikowano (edytowane)
Jak dla mnie pouliretan w aucie użytkowanym na co dzień to hardcore. Sa twarde i w przeciwieństwie do pełnych tulei metalowo-gumowych nie umożliwiają zadnego ruchu. Poza tym wahacz będzie się w nich obracał ślizgowo, co przy braku ochrony przeciwkużowej spowoduje stosunkowo szybkie zużycie. Nawet minimalny luz na takiej tulei powoduje bardzo głośne stuki. W autach wyczynowych jak najbardziej wskazane, ale w samochodzie do jazdy na co dzień uważam że nie jest to dobra inwestycja.

Posiadam zamontowane tuleje z z Poliuretanu i są miękie a nie jak większość myśli że są dwarde jak plastik a co do ruchu wachacza to są to ruchy minimalne a przy sportowym zawieszeniu idealnie się sprawdzają prowadzi się idealnie brak jakikolwiek drgań kierownicy.Jak niemieliście wrękach tych tuleji to niepiszcie że są twarde jak plastik,ja terz myślałem że są twarde jak plastik dopuki niemiałem ich w rękach zdziwiłem się żę są tak elastyczne, a zamontowanie to bajka w porównaniu ze zwykłymi.

Edytowane przez darek K
Opublikowano

Niewypadną z mocowania bo są tak zrobione że montuje się je tylko w jednym kierunku i posiadają kolnierz a wykonanie tuleji jest bardzo dokładne,jak narażie spisują się bardzo dobrze

http://images45.fotosik.pl/90/1cc453cabdcbe8a5med.jpg' alt='1cc453cabdcbe8a5med.jpg'>

Opublikowano

Kurcze, jak szukałem poli to nigdzie nie mogłem znaleść - a teraz prosze :-)

Co do tych od M3, to mam u siebie taki zestaw Lemfordera (z tym że od wersji 3.2 - symetryczne) i jestem bardzo zadowolony ;-)

Co do kolein to nie licz na to że będzie łatwiej, niestety :(

No i prowadzi się agresywniej :-)

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano

Hej,

Włąsnie jestem szczęśliwym użytkownikiem pełnych tulei. Kupiłem je w sklepie AutoCzesciWrobel / www.autoczesciwrobel.pl /. Dowiedziałem się że są to tuleje od wersji M, ale smiało mozna je instalowac do zwykłych E36 i tak zrobiłem. jestem bardzo zadowolony z produktu i z ceny za jaką kupiłem tuleje :lol:

Polecam :8)

Opublikowano
mam jeszcze pytanie,zakladal ktos do cywila te z dziura mimosrodowa :?: bo nie wiem czy kupic z centralna czy wlasnie z taka,jaka jest roznica i co to daj :?: